Kripto para piyasası ciddi miktarda kan kaybediyor. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) tanınan dijital varlık borsalarına dava açması, küçük yatırımcıları hareketlendirdi ve ciddi satışlara neden oldu. SEC'in borsalara karşı aldığı aksiyon, yatırımcıları telaşlandırdı.

Avalanche, Cardano ve Solana'nın da içinde bulunduğu kripto paralar geçen günlerde yüzdelik bazda çift haneli gerileme kaydetti.

Bu davaların açılması sonucunda da kripto para piyasasının iki devi olan Bitcoin ve Ethereum düşüşleri %4'ü geçti.
İki büyük ticaret platformu olan Coinbase Global ve Binance Holding Ltd. aleyhine hukuki yola başvuran SEC, kripto sektörüne ikiz darbe indirdi.

SEC müracaatında Binance kurucusu Changpeng Zhao'yu menkul kıymetler kurallarını ihlal etmek, düzenleyici ve yatırımcıları kandırmak, müşteri fonlarını yanlış kullanmak gerekçesiyle suçladı.

Binance çözümcü ve samimi yaklaşıp iyi niyetli müzakerelerde bulunduğunu söylerken SEC'in aksiyonunu düş kırıklığına uğramak ile nitelendirerek kendilerini en iyi şekilde planlayıp savunacağını söyledi.

Öte yandan Coinbase ise SEC'in yasa dışı borsa yürütme iddiasına karşı gelerek hukuk mücadelesini
Yargıtay'a kadar ilerletmeye hazır olduğunu belirtti.

Davanın içinde olan ADA, SOL, BNB ve bazı kripto paralar kayıtsız menkul kıymetler olarak belirtildi. Bu tablo ise  SEC'e karşıt bir durumda bulunma korkusundan borsaların ele alınan kripto paraların piyasada işlem görmesine onay vermekten çekineceğini ve işlem hacmini düşürebileceği değerlendiriliyor.

Aynı zamanda Robinhood Markets Inc. de Solana, Cardano ve Polygon'un işlemlerine son vereceğini açıkladı.