Son yıllarda nakit para yerine kredi kartı kullanımı arıtışa geçti. Tüketici, nakit parasını kredi kartına yatırarak kullanım sağlamaya başladı. Kart kullanımı özellikle geçtiğimiz yıla göre ciddi oranda artış gösterdi. Verilen istatistiklere göre, 2023 yılının şubat ayında 133 bin kişi ilk defa kredi kartı kullanmaya başladı.

Kredi kartı kullanımının, enflasyon düşürücü bir etkisi vardır ve nakit dolaşımını azaltarak ekonomiyi dizginlemekte etkin bir rol oynar. Kredi kartının nakit paraya kıyasla daha çok tercih edilmesindeki neden ise ödeme kolaylığı ve yüksek meblağlı alışverişlerinizi banknot kullanmadan tek bir kartla ödeme imkanı sağlamasıdır.

Kart kullanımı, alışverişleri taksit taksit ödeme seçeneği sunar. Ödemelerinizde kredi kartı kullandığınızda bankaların size sunduğu kampanyalardan faydalanarak avantajlı fırsatlar da yakalayabilirsiniz. Krediye ihtiyacınız olduğunda kredi kartı kullanmanız bankalar için oldukça önemlidir ödeme geçmişinizi iyi durumda tutarsanız size iyi bir kredi puanı oluşturmanızda yardımcı olur. Bu sayede taşıt kredileri ve ipotek vb. ürünlere başvuru yapmanız durumunda kredi talebinizin onaylanma şansı artabilir.

Ayrıca, ihtiyaç kredisi kullanımında katılım bankalarını tercih ederek faizden kurtulabilirsiniz. Bankların kredi limitleri kişilere göre değişkenlik göstermekte. Son dönemlerde bankalarda ihtiyaç kredisi kullanım oranı da artış göstermekte. Özel banklar ve devlet bankları arasında kredi faizlerinde ciddi bir oynama söz konusu.