Galatasaray ile Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip tek golle kupaya kavuştu. Üç sezon üst üste kupanın kazananı Galatasaray oldu.

Galatasaray’ın galibiyeti çok istediğine, Avrupa’ya bilet almak için büyük bir mücadele verdiğine hepimiz tanık olduk. Sarı-kırmızılı ekip ilk yarı Fenerbahçe’ye fazla pozisyon vermedi, tek kale oynadı diyebilirim. Maçın henüz başlarında Sneijder ve Podolski rakip takımın kalesini ablukaya aldı. Art arda gelen ataklar Fenerbahçe savunmasını bunalıma soktu. Bir duran topta Galatasaray golü buldu ve ilk yarıyı 1-0 Podolski’nin golüyle önde kapattı.

İkinci yarıda ise Galatasaray’ın ilk yarıdaki performansının üçte biri bile yoktu sahada. İkinci devreye Sneijder’siz çıkan Aslanlar, adeta dağılmıştı. Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Sneijder yaşadığı küçük sakatlık yüzünden yerini Chedjou’ya bırakmak zorunda kaldı. İkinci devrede iki takım yer değişti, kaleler illaki değişecek ama sanki takım ruhları da değişmişti. Fenerbahçe, Galatasaray olmuştu, Galatasaray ise ilk yarıdaki Fenerbahçe… Sarı-lacivertli ekip ikinci devrede Galatasaray’ın kalesini ablukaya aldı, üstü üste gelen ataklar, pozisyonlar Fenerbahçe’ye moral verdi aslında. Sarı-kırmızlı ekip Sneijder’in çıkmasının ardından “kaptansız” kalmış, Fenerbahçe de bunu bilerek Galatasaray’ı köşeyi sıkıştırmıştı. Galatasaray’ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, tehlikeyi sezip savunmayı güçlendirdi. Riekerink’in konsantre savunma futboluna Fenerbahçe ancak kanatlardan birkaç atak geliştirerek cevap verebildi. Onlardan da netice alınamadı.

Gelelim Mayıs ayına… Galatasaray takımı için Mayıs sıradan bir ay değil. Sarı-kırmızılı ekip Mayıs ayında birçok başarılar yakalamıştır. Şampiyonluklar yaşamış, kupalar kazanmış, daha niceleri… Fenerbahçeli dostlarımız Mayıs ayını duyunca deliye dönüyorlar, bu bir gerçek ?

AZİZ YILDIRIM HER ZAMANKİ GİBİ

Fenerbahçe’nin Başkanı Aziz Yıldırım, maç sonunda her zamanki gibi alakasız açıklamalarda bulundu. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında kazanınca olayı hemen şikeye çekiyor? Neden böyle bir şey söylüyor acaba Sayın Yıldırım? Hep merak etmişimdir, kaç yıldan beri Fenerbahçe’nin başkanısın ve senin köklü rakibin Galatasaray’ın başkanları kaç defa değişti, sen hep takımın başında bulundun. Başkanlar arasında sorunlar, sıkıntılar olur ama hiçbir başkanla da mı anlaşamazsın? Gerçekten ayıp. Galatasaray farklı bir dalda şampiyon olur “şike”, Galatasaray kupa alır “şike”… Galatasaray şike yapsaydı Süper Lig’de sezonu 6. bitirmezdi. “Fetullah Gülen, dua etti, Galatasaray şampiyon oldu” diyorsun… Çok güzel! Şampiyonlar Lig’inde şampiyon olmak için de Galatasaray acaba kime dua ettirse?

PODOLSKI DAMGASINI VURDU

Bir önceki yazımda “Podolski ve Sinan maça damgasını vuracak gibi” demiştim. Mehmet Topal, Sinan’ı bir an bile boş bırakmadı doğru düzgün oynatmadı, Mehmet Topal’ı tebrik etmek gerekir. Podolski’yi hiçbir Fenerbahçeli futbolcu durduramadı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Podolski, “Bu Fenerbahçe’ye ilk golüm değil, ikinci golüm, ilk golü saymadılar” dedi.

Not: Galatasaray, nerede kupa varsa her zaman orada o kupaya taliptir.