Bazı gazeteler TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı adeta yıpratmaya dönük haber yapma yarışına girdi. Artık huy edindiler. Bu gazetelerin tek dertleri var. Kendi düşüncelerinde olmayan kişiler aleyhine doğru olup olmadığına bakmaksızın dedikoduları haber diye yazmak.

Kaç kez yalanlandıklarının da bir önemi yok. Habercilik adına dedikodu yazacak kadar ön yargılarına esirler. Köşe yazarlarını kastetmiyorum, habercileri kastediyorum.

Ayrıca Meclis Başkanı İsmail Kahraman üzerinden de Meclis’in itibarına zarar verdiklerinin hesabını da yapma gereği duymazlar. Doğru haber yapmak gazetecinin aslı görevidir. Ama nerde, bunlarda böyle bir görev anlayışı da yok zaten.

En son TBMM’de istihdam edilecek sözleşmeli bilişim personeli alımına yönelik dedikodular haber olarak bazı gazetelerin gündemine düştü.

Meclis’te istihdam edilecek 22 sözleşmeli bilişim personeli için KPSS puanlarının otomatik olarak 70 üzerinden değerlendirileceği yazıldı. Tabi Meclis Başkanlığı yine dedikodu üzerine üretilen haberi yalanladı.

TBMM’nin personel alımı için keyfi uygulama olamayacağı, konmuş olan kural ve şartların mantıklı, hukuki ve mevzuata bağlanmış bir hüküm olduğunun altı çizildi.

Yapılan açıklamada “Hal böyleyken, bu aşikar bilgiye rağmen konuyu usulsüzlükle açıklamak akla ziyan bir yorumdur” denildi.

Zaten bu dedikoduları doğrulatma gereği bile duymadan yazanlar ve bunları yayınlayanların derdi doğru habercilik falan değil. Algılara bir nebze düşmanlık tohumları ekmektir. Sonra da çıkıp herkesi düşmanlık tohumları ekmekle suçlarlar.

Bu yaptıkları gazetelerinin itibarlarına zarar verdiklerinin farkında bile değiller. Güvenilirlik noktasında gerilediklerinin derdinde de değiller. Sadece beğenmedikleri fikirleri taşıyanlara karşı düşmanlık üretme operasyonuna imza atmanın derdindeler. Böylece algıları ile oynadıkları vatandaşı yanlarına çekip, kendilerine taraftar toplamaktan başka bir amaçları olmaz.

Tabi bu asılsız haberler ve peşinden Meclis Başkanlığı’nın yaptığı açıklamadan bir şey öğrendik. Meclis’te yazılım, sistem yönetimi ve siber güvenlik için önem arz eden alanlarda 22 sözleşmeli bilişim personeli istihdam etmek üzere 13 Ekim 2017 tarihinde ilana çıkıldı. Alınacak personelde, uluslararası uzmanlık gerektiren birçok sertifikaya ve bilişim alanında belli tecrübelere sahip olmak şartları arandı.

22 sözleşmeli bilişim personeli pozisyonuna, toplamda 32 geçerli başvuru yapıldı. Bazı pozisyonlara da hiç başvuru yapılmadı. Özellikle gençlerde işsizliğin konuşulduğu bir dönemde bu alandaöngörülen şartları taşıyan personelin azlığı dikkat çekici.

Şimdi gençlerin bu alanda yetişmeye yönelmeleri ve yönlendirilmelerinin önemi daha da ortaya çıkmış oldu. Bazen kötü niyetlerde iyi şeylere vesile olabiliyor.

Selam ve dua ile…