“Dünya 5’ten büyüktür!” ama 5 için dünya, az gelişmiş yani sanayileşememiş yani 5’in konforunu bozan ülkelerden oluşan, lüzumsuz kalabalıklar kümesi.

Ağır bombardıman ekşiliğinde demokrasi götürülecek, medeniyetten nasibini alamamış, kültürsüz, yobaz, bağnaz ve terörist insanların yaşadığı yer.

5 için dünya, Silahları için pazar, deneme tahtası, tatbikat sahası…

5 için dünyanın kalan kısmı, insan hayatının zerre miskal önem arz etmediği, hudutların neredeyse hava durumuna göre değiştiği, takım tutar gibi kanlı terör öğüt ve grupların desteklendiği, cetvelle çizilmiş sınır ülkeleri…

İkiz Kulelere yapılan saldırının ardından, gözü dönen, zincirinden kurtulmuş gibi canavarlaşan 5’li koalisyon çetesinin ne kadar acımasızlaşacağını seyrediyoruz her bombalanan ülkeyle birlikte.

Afganistan, Irak, Libya’nın ardından Suriye; Haçlı ittifakıyla aralıksız bombalanıyor.

Suriyeli Müslümanlar topraklarını ve evlerini geride bırakarak başka ülkelerin sınır kıyılarında, okyanuslarda, başka hayatların peşinde yok olup gidiyor.

Bir kısmı da savaşın biteceği, ülkelerine dönecekleri ümidiyle Türkiye’de misafir ediliyor.

Şanlıurfa Akçakele’nin sınıra iki kilometre uzaklıktaki Süleymanşah Çadırkent’inde geçtiğimiz Pazar günü farklı bir hareketlilik yaşandı.

Bir Osmanlı bakiyesi Tel Ebyaz, cetvelle çizilen haritalarda çok sık görüleceği gibi aileler de ortadan ikiye bölünerek yarısı Türkiye’de yarısı da Suriye’de kalmış.

Diriliş Postası yayın ekibi ve yazar kadrosuyla birlikte 28 Şubat’a denk gelen kuruluş yıldönümünü Suriyeli kardeşlerimiz ile birlikte kutladık.

Bu farklı kutlama için Türkiye’nin dört bir yanından 20 kişilik bir ekip Harran’da buluştuk ve Akçakale’ye hareket ettik.

Şanlıurfa Valiliği, Akçakale Kaymakamlığı, Süleymanşah Konaklama Tesislerine vardığımızda çadır kentinde son hazırlıklar bitmişti.

Diriliş Postası 1. Kuruluş Yılı Kutlaması, Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk’ün açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı.

Erem Abi “Bize Ensar olma fırsatı verdiğiniz için Allah sizden razı olsun” diye bitirdiği konuşması gözler nemli alkışlandı.

Ankara temsilcisi Saim Tut, Arapça yaptığı konuşması büyük bir coşku ile alkışlanınca, Çadırkent’e milletvekili olmaya karar verdi.

Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat’ın tesisleri kurarken BM temsilcisinin “kaliteyi bu kadar yüksek tutmayın” uyarısına “onlar bizim misafirlerimiz” şeklinde verdiği cevabı anlattığı konuşmasının ardından, Diriliş Postası İmtiyaz Sahibi Ali Yıldız kampa yapacağı yardımın çekini teslim etti.

Konuşmalar bitince Kampın çocukları zalime ve zulme sessiz kalanlara, ülkelerini yaşanmaz hale getirerek kardeş ülkeye sığınmak zorunda bırakanlara, yetim ve öksüz kalmalarına seyirci olan 5’li çeteye ulaşması için söyledikleri şarkılarını balonlarına asarak gökyüzüne saldılar…

Onlar hüznü, acıyı kederi bir süreliğine unutup neşe içinde söylerken ve ‘Suriye’ diye haykırırken, geldikleri şehirleri görür gibi oldum gözlerinde; Şam’ı, Halep’i, Tel Abyad’ı, Rakka’yı, Hama’yı, Humus’uilh…

Ardından çadır kentteki aileleri ziyaret ederek hediyelerimizi dağıttık. Hediyelerimiz küçüktü ama çocukların sevinçleri büyüktü.

Ayrılırken bir çocuk arkamızdan seslendi;

“Yine gelin!”