Efendiler… Nefs egzersizini bırakıp elimi kitâbın üzerinde uzun süre basılı tuttuğumda şeytanın nasıl su kaynattığı ve tüm riya sisteminin nasıl kilitlendiği üzerine bir deney yapıyordum. Dünyadan yoktan seçmeli dersimi aldım. Kıyıdayım, izlenmeye değersiniz.

Efendiler…

Ne öve öve bitireceğim ne yererek haddime hendek atlatacağım. Hira’nın bir tane; lakin İkra’nın herkese olduğunu bilen, okunmamış 6666 mesajınız var uyarısını yapan dostlarla yürüyorum. Koltuğuna değil secdesine güvenen herkes benim kardeşim olur. Dahili numarayı bilmiyorum; ama operatör dahil kimseye bağlanmadığımı da Allah biliyor.

Efendiler…

Makam arabalarınızın camlarını yarıya indirdiğinizde bir mazlumun yüzünü tam göremiyorsanız orada karşınızda olurum. Dönen koltuklarınızın rüzgârı bir işçinin alın terini kurutuyorsa orada karşınızda olurum. Yetimlerin tavaf yeri neresidir, bilir misiniz? Bir daha uyuyamayacağı baba omuzları… Onlara omuz olmazsanız karşınızda olurum. Vicdan cüssenizde mülteci kaldığında ve Aylan’ın kumdan yapacağı zafer kalelerini şezlong darbesiyle yıktığınızda karşınızda olurum. Kul hakkı obezi olup kürdanlarınızın ucuna kardeşinizin etini sapladığınızda, işte orada karşınızda olurum.

Efendiler…

İşte bu saydıklarımın karşısında kim duruyorsa ben ondan tarafım. Şimdi ve bugünden sonra düşüncesi ne olursa olsun. Gözyaşı, Gazze Konvoyu. Çığlığıyla bir intifada için binlerce taş toplayan, Mavi Marmara’da salladığı eli bugün sıktığı yumruğa değişmeyen, Muhammed Biltacı’nın Esma’sını manşet manşet ezberleten, Muhammet Durre’yi delik deşik edeni duasıyla lime lime eden, Yasin Börü’nün şehadet şerbetini kumsal gazozu zanneden Nişantaşı kadavralarına karşı en diri manifestosunu çeken bir abiyi üzersem, işte o zaman ruhumdaki mazlum coğrafyamda toprak kaybederim.

Efendiler…

Bugünler geçer. Dalga gelir gider; lâkin kıyıda bir secde izi kalır. Müslümanın küskünlüğü bir selamun aleykümle biter. Kartvizitimiz mezar taşı. CV’miz temiz kalsın yeter. Biz düşmanın alfabesiyle, Ebuzer’in sitemini ayıralım yeter.

Selamun aleyküm Uzun Adam…

Aleykum selâm de o bize yeter…