Türkiye yer altı kaynaklarıyla zengin bir ülke. Bu zenginlik sözde değil artık özde oluyor. Yer altı kaynaklarını kullanamadığımız aşikar. Daha doğrusu yer altı kaynaklarını kullandırılamadığımız aşikar. Yıllarca para verip yer altı kaynaklarını arama faaliyetlerimiz hep boşa çıkmış. Yabancı sermayeler yer altı madenlerini bulmalarına rağmen üstünü kapatmışlar. Burada bir şey yok diye rapor vermişler. Üstünü kapatmışlar ki bir daha burada arama yapmasınlar diye. Üstümüzden para kazanmışlar, ihanet etmişler güzelim ülkemize.

Biz artık yer altı kaynaklarımızı kendimiz arayabiliyoruz, kendimiz bulabiliyoruz. Bulduklarımızı da işletebiliyoruz. Bulduğumuz petrol yatakları, doğal gaz rezervleri var. Tıpkı Gabar’daki gibi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti

Gabar’daki petrol müjdesini hem de bu petrolün gençlerimize ve ev hanımlarımıza büyük bir kaynak olacağı müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Nihayet bu müjde ilk haliyle somutlaştı.

Aile ve Gençlik Fonu teklifi Meclis'e geldi. Gabar petrolü ve Karadeniz gazından elde edilecek gelirin % 20'si, gençlere verilecek ve evlilik kredisinin kaynağı olacak. Öngörülere göre bu kaynakların yüzde 20'sinin aktarılmasıyla 5 milyara yakın bir fon oluşacak. Bu fon daha önce verilen müjdelere aktarılacak. Yani gençlerin evlilik öncesi düşüncelere daldığı lazım olan para için kullanılacak. Aile ve Gençlik Fonu adıyla oluşacak fonun kuruluşuna ilişkin teklif  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

Görüşmeler sırasında söz alan teklifin sahibi AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Sakarya Gaz Sahası projesinde ilk fazda günlük 10 milyon metreküp gaz üretildiğini aktararak "Proje tam kapasiteye ulaştığında günlük 40 milyon metreküp üretim yapılacak. Bu da ülkemizin doğalgaz ihtiyacının yüzde 25-30'una tekabül ediyor. Türkiye Petrolleri yüzde 100'ü hazineye ait bir kamu iktisadi teşekkülü. Haliyle buradan elde edilecek gelir direkt hazineye, oradan da Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılacak" dedi.

Milli Enerji ve Maden Politikası'nın hedefleriyle uyumlu olarak petrol arama faaliyetlerinin hız kazandığını anlatan İnan, burada doğu illerinin terörden arındırılmasının da önemli bir rol oynadığını söyledi.

Gabar'da Şehit Esma Çevik ve Şehit Aybüke Yalçın sahalarındaki son keşiflerden önce günlük petrol üretiminin 80 bin varil civarında olduğunu, son keşiflerle birlikte günlük petrol üretimini 200 bin varile çıkarmayı hedeflediklerini belirten İnan, "Bu da petrol ihtiyacımızın yüzde 20'sini karşılayacağız demek oluyor. Yine buradan elde ettiğimiz gelir de Aile ve Gençlik Fonu'na aktarılacak" dedi.

Yaş sınırı yok

İnan, "Bu fondan yararlanacak genç sayımızı en yüksekte tutmak için kanunumuzda bir yaş sınırı belirtmedik. Bir sınır koymuyoruz. Yaş sınırları proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine göre, oradaki gençlerin durumlarına göre değerlendirilecek, ona göre esnetilecektir. Hedefimiz bir an önce 81 ildeki gençlerimizin hepsine ulaşmaktır." ifadelerini kullandı.

Artık verilen sözler tutuluyor

Türkiye’de AK Parti iktidarıyla bir tabu yıkılmış oldu. Siyasetçilerin sadece seçim dönemi halkı hatırladıkları ve verdikleri sözleri unutmaları mazide kaldı. Türkiye sosyal devlet olarak artık sınıf atladı. İhtiyaç sahibi halkın ihtiyaçları her daim gözetilir oldu. Dönemine göre halk için devlet proje üretir durumda artık. Böylelikle yer altı kaynakları da halkın hizmetine sunulmuş oldu. Tedarik sıkıntısı ve savaşlar yüzünden sıkıntılı olunan döneme rağmen Türkiye doğru oluşturulan kendi ekonomisiyle halkının yanında olduğunu gösterdi.

Kahramanmaraş depremleri hafife alınacak bir afet değil. Türkiye 1 yıl içinde verdiği konut sözlerini de yerine getirmek üzere. Hala deprem bölgesinde enkazlar kaldırılıyor ve hasarlı konutlar yıkılıyor, Bazı konutlar şimdiden hak sahiplerine teslim edildi. Bu kadar kısa sürede bazı işlerin yolunda gitmesi devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin.

Allah Filistinli Müslüman kardeşlerimize yardım eylesin.

Katliam yapan İsrail’i kahr u perişan eylesin.

Allah dünyadaki tüm Müslüman ülkeleri birlik eylesin.

Hoşça kalın…