22 Ocak 1987’de Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ Köyü’nde düğünevine PKK’nın gerçekleştirdiği bombalı eylem sonucu 2’si çocuk, 4’ü kadın toplam 8 köylü vahşice katledildi. Düğün yapılan evin damına çıkan PKK üyeleri düğüne katılanlara el bombalarıyla saldırdı.

* 23 Ocak 1987’de PKK militanları, Gündükörte mezrasında 2’si bebek, 5’i çocuk, 1’i yaşlı olmak üzere 10 kişiyi öldürdü, 10 kişiyi ağır yaraladı.

*

7 Mart 1987’de Mardin’in Nusaybin ilçesi Açıkyol Köyü’nde 6’sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.

*

12 Haziran 1987’de PKK’lı teröristler Milliyet Gazetesi Dicle ilçesi muhabiri Mehmet Çağdaş’ı öldürmek için düzenlediği saldırıda Çağdaş’ın yeğeni 13 yaşındaki Yaşar Sabur’u katletti.

*

8 Temmuz 1987’de Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı (Anıklı) köyü Haraberk mezrasına saldıran PKK’lı teröristler aynı aileye mensup 7’si çocuk 2’si kadın 9 kişiyi katlettiler. Aynı saatlerde bir başka grup, Yuvalı Köyü’ne 20 dakika uzaklıktaki Peçenek köyünü basarak, kadın çocuk ayırmaksızın 16 kişiyi kurşuna dizerek katletti.

*

5 Temmuz 1993’te terör örgütü PKK militanları Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde 28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizdi.

*

7 Ekim-2 Kasım 2014’te HDP, DAEŞ’İ protesto etmek ve Kobani’ye destek olmak için “sokağa çıkma, alan tutma ve harekete geçme” çağrısında bulundu. Meydana gelen şiddet olaylarında 31 kişi hayatını kaybetti, 2 polis şehit oldu, 221 vatandaşla 139 polis yaralandı.

***

Bu liste hayli uzun olduğu için burada noktalıyorum. Terör örgütü PKK’nın ilk eylemleri olan 15 Ağustos 1984’teki Şemdinli ve Eruh baskınlarından bugüne kadar düzenlediği 83 bin 500 saldırıda, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanlar olmak üzere aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 6 bin 741 vatandaş hayatını kaybetti, 14 bin 257 kişi de yaralandı. Ve hayatını kaybeden, katledilen sivillerin %99’u Kürt vatandaşıydı.

***

Ve bugün; PKK hendekler ve barikatlar ile şehir terörü estiriyor, sivilleri kalkan olarak kullanıyor, direnenleri kurşuna diziyor, canlı bombalar ile yüzlerce masum sivili katlediyor. Vahşi eylemlerini engellemek isteyen gariban köylüleri tonlarca bombayla paramparça ediyor. Suriye’de ideolojisini reddeden, baskılarına karşı çıkan Kürtler’i infaz ediyor. Kendinden olmayan tüm halklara ve inançlara saldırıyor. Demografik kıyım yapıyor.

***

İçlerinde HEP’te politika yapmışların da olduğu bazı Kürt siyasetçiler, ‘PKK’nın DAEŞ’ten farksız olduğunu söylediler’. Çok haklılar…

“Kürtler’in DAEŞ’i PKK’dır.”