Ne yazsam bugün diye saatlerce düşünüp durdum kukumav kuşu gibi.

*

8 aydır devam eden terör saldırılarında 500 güvenlik görevlisi şehit oldu, 300’ün üzerinde sivil hayatını kaybetti. Bu acı tablo üzerine mi yazsam acaba?

*

Neredeyse hemen her gün bölgeden şehit haberleri geliyor. Gazetelerin 3. sayfasını okur gibi toplumca kanıksar hale gelişimizin sosyo psikolojik boyutunu analiz eden bir yazı mı yazsam yoksa?

*

19 Mayıs’ı kutlarken, 1919’da Samsun’un İngilizler’in işgali altında olduğunu bilmeyen gençlerimizin varolduğu gerçeğini irdeleyen bir yazıyı mı kaleme alsam acep. Ya da 3 ay öncesine kadar Kut’ül Amere Zaferi’nden bihaber olduklarını mı?

*

Diyarbakır’da, terör örgütüne üye olma şüphesiyle gözaltında bulunan şahısların adliyeye götürülüşleri sırasında PKK’nın bombalı saldırısıyla öldürülmeleri…

Tanışık Mahallesi Dürümlü mezrasında, PKK’nın 15 ton bomba yüklü aracını Diyarbakır şehir merkezinde patlatılmasını engellemek isteyen köylülerin hunharca katletmesi…

PKK’nın Roboskisi’ni mi yazayım? Ne yapayım?

*

MHP’de muhalifler kurultay yapamadılar. Yapamadıkları gibi birde birbirlerine girdiler.Biz yazdık, konuştuk… Ama suçlu olduk… Hedef tahtasına oturtulduk. Koray Aydın konuştu bizi fena doğruladı. Meğer biz az biliyor, az söylüyormuşuz…

MHP nereye koşuyor, başlığı ile geniş bir yazı mı döşesem?

*

CHP çark etti. Oylamada fena fire verdi. “HDP’ye dokundurtmam” dedi. Buda hükümeti bayağı sinirlendirdi. CHP/ HDP ittifakı bukez açıktan kendini belli etti.

Her defasında söylediğinin ya tam zıttını yapan, ya da söylediğini hiç yapmayan Kılıçdaroğlu’nun artık yazmaktan bıktığım siyasi kariyerinin panaromasını mı yeniden kaleme alsam? Ne yapsam?

*

Yeni Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yıldırım’ın 11 yıllık bakanlığı döneminde gerçekleştirdiği sayısını hatırlayamadığım projelerini yazayım diyorum, sonra çok yorucu ve uzun olacak diye vazgeçiyorum.

*

Ekranların evlendirme uzmanı Esra Erol, dünkü programında duygusal ve gergin anlar yaşadı. Mehmet Bahar’a Sürpriz yaptı. Özlem’in evi yenilendi. Cüneyt’in annesi Luvrita’yı istemiyorum, dedi.

Evlendirme programları sayesinde milyonlarca lira kazanan Esra Erol’un başarı öyküsünü mü yazsam acaba? Gençlere ilham vermiş, yol göstermiş olurum hiç olmazsa…