17/25 Aralık operasyonlarıyla mevcut hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir darbeyle indirileceği hesaplandı.

***

MİT TIR’larına yönelik operasyonlarla hem hükümetin uluslararası zeminde zor duruma düşürüleceği hem de Türkiye’nin bölgesel politika ve stratejilerine engel olunabileceği düşünüldü.

***

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Erdoğan’a rakip olacağına inanılan aday üzerinden kampanyalar başlatıldı. Türlü siyasi senaryolar yazıldı. Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilemeyeceği hayaller kuruldu.

***

7 Haziran seçimleri öncesi Türk siyasi tarihinde görülmemiş ittifaklar, üstü kapalı koalisyonlar yaşandı. HDP’nin Türkiye partisi, liderinin de çiçek çocuk olduğu algısı milyonlarca liralık PR’la kamuoyuna, seçmene yutturulmaya çalışıldı. AK Parti’nin listeleri ve propaganda faaliyetleri öncekilere göre zayıf kalınca, yürütülen operasyon başarılı oldu ve 13 yıllık iktidar 7 Haziran gecesi son buldu.

Ortaya çıkan Meclis tablosundan hedef AK Partisiz bir koalisyon hükümeti oluşturmaktı. %60’lık blokun var olduğu hayali ile siyasi dinamikler ikna edilmeye çalışıldı. Tüm uluslararası telkin ve desteğe, içeride yürütülen her türlü baskıya rağmen bir hükümet kurulamadı.

Ve 1 Kasım gecesi hem Batı hem de muhalifleri bozguna uğratan sonuçla AK Parti yeniden iktidar oldu. 7 Haziran öncesinden 1 Kasım gecesine kadar yürütülen bir dizi siyasi mühendislik çabaları ile AK Parti’nin devrilmesi, Edoğan’ın da yalnızlaştırılması hedeflendi.

***

10 aydır devam eden terör olayları ve sofistike saldırılarla ülke istikrarsızlaştırılmaya, iç savaşa sürükletilmeye çalışıldı. Hedef Türkiye’nin üniter yapısıydı. Suriye ve Ortadoğu politikasıydı. Yani kısaca Recep Tayyip Erdoğan’dı.

***

4 Mayıs 2016’dan sonra yazılan yeni senaryoya göre hükümet içinde bazı küskün muhalifler isyan çıkaracak, partilerinden istifa edecek ve böylece AK Parti paramparça olacaktı. Burada da Hedef Erdoğan’dı.

22 Mayıs günü bu hayaller de suya düştü.

***

Bugüne değin yaşanan tüm badirelerin perde arkasında olan güç “Üst Akıl’ın” peş peşe yapılan tüm operasyonların başarısızlığa uğraması sonucunda yaşadığı büyük hayal kırıklığı ve kafa karışıklığını tahmin edebiliyorum doğrusu. Düşünsenize son 4 yıldır cereyan eden olayların sadece 1 tanesi 15 yıl öncesinin Türkiye’sinde olsa …… olurdu.

Yok yok! Üst aklın kafası fena karıştı. Ne de olsa bu kadarına alışkın değildi…