HDP, 7 Haziran 2015 seçimlerinde %13,1 oyla ilk defa barajı aşarak meclise 80 milletvekili taşıdı. Tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir zafer kazanan HDP’den herkesin beklentisi PKK’nın dayattığı kör şiddete karşı durması, sorunların çözüm yolu olarak sadece siyaseti kabul etmesiydi.

Silahların bırakılmasına dair yeşeren umutlar PKK’nın kazdığı hendeklere gömüldü. Zamanın HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kürt şehirlerini enkaza çeviren çukurlara karşı durmak yerine “bu görkemli direnişi selamlıyorum” diyerek teröre tam destek verdi.

PKK için HDP, şiddetini meşrulaştıracak bir aparattan öte değer taşımıyordu. Tabiri caizse keleşine taktığı susturucudan öte bir fonksiyonu yoktu. Devletin yasakları kaldırması, özgürlüklerin önünü açması, güvenlik güçlerinin canı pahasına terörist-sivil ayırımı yaparak mücadele vermesi sonucunda PKK hedeflediği iç savaş koşullarına erişemedi.

PKK’dan büyük kopuşlar oldu. Özellikle HDP Diyarbakır İl Binası önünde çocuklar için nöbet tutan Kürt Anaların direnişi dağa çıkan yolları kuruttu. 15 Temmuz darbesinden sonra FETÖ’den arınan kolluk kuvvetlerimiz PKK’ya büyük zayiatlar verdi. Yerli SİHA’larımız teröristleri sığındıkları deliklerden başlarını çıkaramaz hale getirdi.

Suriye ve Irak’a yapılan başarılı operasyonlarla terör yuvasında vuruldu. Darbe üzerine darbe yiyen PKK’nın hareket kabiliyeti neredeyse sıfırlandı. Asker ve polis karşısında çaresiz kalan terör örgütü eline çakmak ve benzin tutuşturduğu hainlerle ormanlarımızı ateşe verdi. PKK’ya bağlı“Ateşin Çocukları İnisiyatifi” terör yapılanmasının 2019 Kasım ayında yayınladığı bildiride, “Sadece devletin ordu gücüne bağlı olanlara karşı geliştirilen eylem tarzlarını yetersiz görüyoruz. Yirmi birinci yüzyılın engellenemez silahı olan çakmağı ustaca kullanarak yakma eylemlerini her tarafa yayın.

Elinizdeki çakmak atom bombası değerindedir iyi kullanın” sözleriyle ormanları yakacaklarını açıkça ilan ediyorlardı. PKK’nın resmi yayın organı ANFNEWS (Fırat Haber Ajansı) ve Ateşin Çocukları İnisiyatifi isimlerini Google’da arattığınızdaterör eylemlerinin tamamını görebilirsiniz. Son bir ayda 101 yakma eylemi gerçekleştiren Cehennemin Çocukları son günlerde de Hatay, Osmaniye, Trabzon ve Kahramanmaraş’taki ormanları ateşe verdi.

Terör örgütünün üstlendiği eylemleri bazı milletvekilleri ve gazeteciler ise “AKP ormanlardaki madenleri çıkarmak için yakıyor. Günah keçisi olarak da PKK’yı gösteriyor” sözleriyleAK Parti’ye ihale etmek için adeta birbiriyle yarıştılar. 13 seçimdir koltuğundan edemedikleri Erdoğan’ı devirmek için HDP oylarına hava-su kadar muhtaç olan CHP, PKK’ya karşı net bir tavır sergilemek şöyle dursun, 6-8 Ekim olaylarının azmettiricisi Demirtaş’ı serbest bıraktırmak için elinden geleni ardına koymuyor.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan’ın ‘İyi Parti, size söylüyorum: Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifaka, HDP ve PKK’ya içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP’nin oylarıyla oturuyorsunuz” dediği koltuklarını PKK’ya borçlu olan İYİ Partililer hakkıyla teröre karşı durabilir mi?

Cehennemin çocukları Hatay’ı yaktığı esnada Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır’dan “48 belediyeye kayyum atandı. Halk iradesi, seçme ve seçilme hakkı ayaklar altında” sözleriyle devletin imkanlarını PKK’ya peşkeş çeken HDP’li Belediye Başkanlarına

sahip çıkıyordu.

Çocuklarımızın başlarını taşlarla ezen, öğretmenlerimizi kahpece vuran, şehirlerimizi hendeklerle harabeye dönüştüren, ormanlarımızı küle çeviren PKK’ya karşı net tavır alamayan herkes bu işlenen cürümlerin ortağıdır. Teröristlerden daha tehlikeli olanlar terör

örgütlerine sahip çıkan boynu kravatlı, eli kalemli alçaklardır. Cehennemin çocuklarına odun taşıyanlar artık hakkettikleri cezayı almalılar.