Anadilleri Türkçe ama anavatanları Amerika olan, ceplerinde TC kimliği taşıyan ama ülkemizden nefret eden sayısız ajan şu an da kontrolsüzce sokaklarımızda dolaşıyor.

Devlet FETÖ’cüleri bünyesinden temizlemek için binlerce asker polis ve bürokratı meslekten attı, tespit ettiklerini atmaya da devam ediyor. FETÖ, sadece Müslümanlar’ı kullanabilmek için iyi niyetli bir amacı varmış gibi görünen ama aslında kötü niyetli olan basit bir örgüt değildir. FETÖ kendisini hiçbir din, fikir veya ideolojiyle sınırlandırmadan hareket eden başarılı bir üst akıl yapılanmasıdır. Bu yapı, dindar, Kemalist, milliyetçi, komünist ya da daha başka fikirlerdeki insanları, dernekler vakıflar cemaatler kulüpler hatta siyasi partiler aracılığıyla kontrol edebiliyor veya çıkarları doğrultusunda yönlendirebiliyor. Kullanılan insanlar kendi ideolojilerine hizmet ettiklerini zannediyorlar, aslında FETÖ’ye hizmet ettiklerini ise akıllarından bile geçirmiyorlar, hatta bunların arasında kendilerini FETÖ düşmanı zannedenler de epey fazla. Bu yapı, doksanlı yıllarda ‘Ergenekon’ adını verdiği Kemalist yapılanmaya da bunu yapmış, Kemalist zihniyetteki kudretli paşaları kendi amaçları doğrultusunda çaktırmadan yönlendirerek milletin üzerine salmış, kendisini de baskıdan bunalan Müslüman halkın neredeyse tek sığınağı haline getirmişti. Bu şekilde ağına düşürdüğü milletin desteğiyle de daha önce hiçbir cemaatin olamadığı kadar büyük bir camia haline gelmişlerdi. Böyle profesyonel bir yapıyla mücadele etmek elbette kolay değil ama şu an olduğu gibi mücadele etmek de yeterli değil; mesela FETÖ’cüleri meslekten atarak onlardan kurtulabiliyor muyuz? Meslekten atılan FETÖ’cüler şu an neredeler, ne yapıyorlar? Suçları delillerle sabit olduğu için tutuklananlar tamam, peki ellerini kollarını sallayarak gezenler? Bakın bu insanların mesleği demircilik boyacılık terzilik falan değildi, bunların aralarında yüksek rütbeli askerler, mit ajanları, valiler, emniyet müdürleri ve daha birçok bürokrat var. Bunlar bir dönem devletin en mahrem bilgileriyle haşır neşir olan, hala gizlenebilen kripto arkadaşları sayesinde de elleri kolları bugün bile olmadık yerlere uzanabilen kişiler. Bir bilgiye erişebilmek için nereye bakacaklarını biliyorlar, o bilgiyi nasıl elde edeceklerini biliyorlar, saklamaları gerekenleri nerede ve nasıl saklayabileceklerini biliyorlar, hâlâ devam eden iç ve dış bağlantıları sayesinde de istedikleri amaca ulaşma imkânı bulabiliyorlar. Anadilleri Türkçe ama anavatanları Amerika olan, ceplerinde TC kimliği taşıyan ama ülkemizden nefret eden sayısız ajan şu an da kontrolsüzce sokaklarımızda dolaşıyor. Bunların bazıları dışarıya istihbarat sızdırırken, bazılarının da bir dahaki terör eyleminin nerede nasıl yapılacağını planlıyor olmadıklarını düşünmek aşırı gereksiz bir iyimserlik olur. Bu şu an başımızdaki en büyük sorundur ve büyük bir devlet olmamız bu sorunu çözmemize bağlıdır.

Şu an hepinizin aklına gelen soru şu: Peki çözüm ne?

ABD’nin efsane dışişleri bakanı Henry Kissinger’a sormuşlar: “Amerika, nasıl bu kadar güçlü olabildi?” Kissinger cevap vermiş: “Biz Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabucak etkisiz hâle getiririz, birçok ülkedeki vatan hainlerini de kahraman yaparız.”

Selam ve dua ile…