Merhum Necmeddin Erbakan, “yerli araba”, “milli tank”, “ağır sanayi” gibi kelimeleri ilk kez kullandığında şu anda Türkiye nüfusunu oluşturan 81 milyon insanın 65 milyonu henüz dünyaya gelmemişti.

725 kişiye “1 ithal arabanın” düştüğü Türkiye’de “yerli araba” üretme fikri meczupluk, “milli silah üretimi” hayal, “milli tank üretimi” deli saçması olarak görülüyordu.

Bu fikrin sahibi ve projelerin geliştiricisi olan rahmetli Erbakan, bilim ve siyasi hayatı boyunca “Batı hayranı yobaz solcuların” ve “CHP zihniyetinin zavallı fanatikleri” tarafından saldırıya uğradı!

1996 yılında projelerini hayata geçirmek için milletten aldığı “hükümet yetkisi” ise darbeciler ve batı taşeronu siyasetçiler tarafından sonlandırıldı…

1956’da “Gümüş Motor” fabrikasını kurduğunda 30 yaşında genç bir mühendisti. Demokrat Parti iktidarı tarafından desteklenmesi fabrikanın faaliyetlerine devam etmesine, oradan atılan ilk adım “ağır sanayi” ve “milli üretim” yolunda ilerlemesine yetmedi.

Askeri darbeyle Demokrat Parti’yi deviren, Başbakan Menderes’i astıran CHP’nin ilk işi “gümüş motor” ismini ve fabrikanın yönetimini değiştirmek oldu. Erbakan’ın “Gümüşhanevi Tekkesine” bağlılığından dolayı bu ismi kullandığını iddia eden CHP ve darbeciler “gümüş motor” yerine “pancar motor” ismini kullanmaya başladılar.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİM DEĞİL CHP’DİR

“Gümüş motorun” ilk adımını attığı günden bugüne 64 yıl geçti. Ama CHP de solcular da hala aynı merada otluyorlar. AK Parti’nin 17 yıldır “yerli” ve “milli” üretim silah ve sanayi tesisleri konusundaki hamlelerinin önündeki en büyük engelin CHP olması bizi şaşırtmıyor!

AK Parti hükümetinin yıllardır üzerinde çalıştığı “yerli” ve “milli” otomobil projesiyle ilgili geçen hafta bir tanıtım töreni düzenlendi. Tamamen Türk mühendisler tarafından tasarlanan iki otomobil görücüye çıktı. Herkes arabaları çok beğendi. Ancak CHP ve yobaz solcular, beklendiği gibi “arabaları” da beğenmedi.

1956’da “gümüş motor”, “milli tank”, “yerli silah” üretimine “hayır” diyen CHP, “yerli” ve “milli” otomobili de bombardımana tuttu. Koca koca adamlar, hiçbir teknik, sanayi, makine, araç, otomobil bilgisi olmadan konuşuyorlar.

“TÜRKİYE UÇAK, TANK VE FÜZE DEĞİL ŞEFTALİ ÜRETSİN”

Bunu söyleyenler bu ülkenin ekmeğini yiyen, suyunu içen siyasetçiler. Rahmetli Necip Fazıl’ın ifadesiyle “katliam müessesesi CHP’yi” anlıyorum. “Yerli” ve “milli” otomobil için sipariş kuyruğuna gireceklerine, “Kanal İstanbul’a hayır” kuyruğunda sıra beklemeleri genetik kodlarındaki “Türkiye düşmanlığının” gereğidir.

Benim anlamadığım Erbakan hocanın koltuğunda oturup CHP’nin kuyruğuna takılan Karamollaoğlu. Temel beyin, “Türkiye otomobil üretemez. Ukrayna’dan saman ithal ediyoruz saman” eleştirisini koyacak yer bulamıyoruz.

Genç mühendis Erbakan’ın yarım asırlık “gümüş motorundan” geriye son genel müdürünün şu tarihi sözleri kaldı; “Türk sanayisi için kaçmış bir fırsattır. Yaratmak için 56 yıl, kaybetmek için sadece birkaç yıl gereken, kocaman ve ulusal bir fırsattı…”

“Şeftali, saman üretelim. Ne işimiz var motorla, tankla, otomobille” diyenler dün bunu başardılar. “Gümüş Motoru” yediler ama “TOGG’u” yemenize izin vermeyeceğiz…

Erbakan hocayı engellediniz ama öğrencisi Erdoğan’ı durduramayacaksınız!