Tarihinin en kötü sezonunu geçiren ezeli rakibi Fenerbahçe’yi bu kez yenmek için yirmi iki yıllık galibiyet hasretiyle gelmişti Kadıköy’e Trabzonspor. Oyuna da istekli ve arzulu başladı Ünal hocanın öğrencileri. Sahanın her yerinde nefes dahi aldırmadılar Sarı-Lacivertli oyunculara. Sosa, Trabzonspor için özel bir oyuncu bence. Fenerbahçe ataklarını süpürdüğü gibi takımının da rakip yarı ve ceza alanına hızlı çıkışını sağladı. Önce Rodallega direkleri salladı, ardından futbol zekasına sahip iki genç yıldızı Yusuf ve Abdulkadir ile skoru buldular. Oyunun uzun bölümünde de üstün oynayan taraftılar.

Gelelim bu sezon taraftarına ızdırap ve çile çektiren, işin tadını tuzunu kaçıran Fenerbahçe’ye… Ne oynadığını bilmediğimiz bu arkadaşlar bir puanı son saniyelerde kurtarsa da fabrika ayarı gerektiren birçok oyuncuya puan dahi vermem. Demode futbolla bu takımın oyun kalitesi yerlerde sürünüyor. Yenilen golden sonra hızlı oynamakla panikatak geçirmek arasında sıkıştı kaldılar. Defans yapmayı dahi bilmiyorlar, rakip golcüleri misafir eder gibi buyur ediyorlar. Zajc’i ofansif olarak forvet arkası oynatmak çılgınlıktır bir kişi eksik oynarsınız. Zaten oyunda kaldığı süre içinde de ne yaptığını kimse anlamadı. Takımı ileri taşıyacak tek bir adamın var; tek can simidin Valbuena bunu anla artık Ersun hocam. Fenerbahçe bu cendereden öyle veya böyle çıkar. Lakin sezon sonu cendere çıkışı, sağa çek kaptan inecekler olacak. Çünkü bazı arkadaşlar bu formanın anlamını ve değerini bilmiyor.

Dünyada birçok ürününün markası var, lakin nedense hakemliğin yok. Elindeki gücü kuralları uygulamak yerine çirkinleştirerek kullanmak hakemlik değildir. Amaç Fenerbahçe’yi yıpratmaksa bunu 3 Temmuz 2011’de FETÖ kumpas yaparak denedi çok şükür ki başaramadılar bilin istedim. O gün bu gündür, her Fenerbahçe maçı sonrası birçok TV kanalında bu yıpratma taktikleri devam ediyor. Fenerbahçe-Trabzon maçı sonrası bir TV kanalı spor moderatörü, Trabzonspor’un kıymetli başkanına, “Fenerbahçe maçlarından sonra hep olay çıkıyor bu konu hakkındaki yorumunuz ne olur” diye sorması bu işlerin hangi boyuta geldiğinin bir göstergesidir. Neyse ki böyle manidar bir soru üzerine de Sayın Başkan durmadı bile… “Biz kendimizden sorumluyuz” diyerek çanak yalatmadı bu ucuz soğuk su kurnazına. Reyting ve taraftarı olduğunuz renkler için ekranlarınızdan Fenerbahçe’yi yerden yere vura vura hedef haline getirdiniz. İşte o egonuzun da o reytinginizin de canı cehenneme…

Allaha emanet olun…