CHP’de cuma meselesi hakikaten sıkıntı. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilk kez cuma namazında poz veren Muharrem İnce, öylesine samimi bir Müslüman oldu ki, her gün cuma namazını kıldığını söyledi. Cuma namazı konusunda toplumun tepkisini çeken ikinci isim CHP İstanbul Milletvekili, daha doğrusu CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Gürsel Tekin. Aday gösterilmişçesine Kapalıçarşı’da esnafı ziyaret edip, arada bir de hasbihal yuvarlayan Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun gözüne girmek için cuma namazına gidenleri, ekonomik krizden mağdur olup, kepenk indirmiş esnaf olarak gösterdi. Tabii, gazetecilik refleksiyle hemen kendisine dükkânların cuma namazı nedeniyle kapalı olduğunu yazdım ve bana muhtemelen bir gazete sitesinden baktığı cuma namazı saatiyle cevap verdi; bile bile yalanını sürdürdü. Ardından hepinizin bildiği skandalı gazete olarak ortaya çıkardık. Yine milletten özür dilemedi Sayın Tekin, bizi suçladı. Bu sefer 2. skandalı patlattık ama yine değişen bir şey olmadı.

Gürsel Tekin, sıradan bir adam değil. CHP İstanbul İl Başkanlığı yapmış, daha da önemlisi olarak FETÖ kasetiyle CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu’nun, partiyi mezhepçi bir yapıya büründürmesine önayak olmuş teşkilat başkanı olarak tarihe geçmiş bir isim Gürsel Tekin. Belli ki aday enflasyonunun bulunduğu İstanbul için kendisini ön plana çıkarmak istiyor ama seçtiği yöntem yanlış, “yalan…” Ben şahsen Gürsel Tekin’in cuma namazı saatini ve esnafın o saatte dükkânını kapattığını bilmediğini zannetmiyorum, çünkü yıllarca İstanbul’da siyasi görevlerde bulunmuş, illaki görmüştür yani… Ahmet Hakan bile yıllar önce Gürsel Tekin’e “Siz de arada bir cumaya gidin” telkininden sonra hem de… Hatta ben Gürsel Tekin’in “Daha da popüler olacağım” derken yediği golden sonra sadece cuma namazı değil, tüm vakit namazlarının saatini ezberleyeceğini düşünüyorum.

İşin acı tarafı sadece yalan söylemek değil, devletin, milletin aleyhine çalışmak. Evet Türkiye, Amerika tarafından ekonomik bir saldırı altında ve 81 milyon olarak bu saldıra direnmeliyiz; zira bu köprüden önceki son çıkış. Ancak milletten maaş alan Gürsel Tekin, ekonomik kriz algısını güçlendirmek için özellikle cuma saatini seçiyor ve yaptığı yalan dolu paylaşımla piyasaları tedirgin etmek için uğraşıyor. Plana bak; ekonomik kriz çıksın, Türkiye iflas etsin biz de Erdoğan’ı devirip, iktidarı ele geçirelim! Affedersiniz ama bu zihniyetteki birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkan seçilmesi, dünyanın kalbine, sömürge valisini atamaktan öte bir noktadır. Artık sezon açıldı; bakalım hangi CHP’liden daha ne skandallar göreceğiz. Sürekli takipteyiz…