İçişleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Kartlarının kimlere dağıtıldığını bu güne kadar incelemeye almadıysa, bir an önce bu kartların hangi usul ve yöntemlerle sözde ihtiyaç sahiplerine verildiğini yakın takibe almalıdır.

En başından beri bana gelen bilgiler, Millet İttifakını oluşturan partiler tarafından hazırlanarak belediyeye teslim edilen listelere göre bu kartların dağıtıldığı yönündeydi.

Yani CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partilerinden listeler isteniyor ve Başkent Kart dağıtımı büyükten küçüğe bu partilerin mensuplarına veriliyor.

İhtiyaç sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın…

Şimdi bir Başkent Kart sahibinin yakın çevresiniyle çok sık bir şekilde konuştuklarını naklediyorum;

“Allah Mansur Yavaş’tan razı olsun. Biz onu faşist, gerici olduğu için hiç istemedik, sevmedik. Partiden ‘Destekleyeceksiniz’ talimatı gelince de gönülsüz bir şekilde oyumuzu vermiştik.

Ama şimdi Mansur Yavaş başkanım sağ olsun, hepimize birer Başkent Kart verdi, gıda yardımının yanında her ay 500 TL hesabımıza yatıyor. Doğal gaz faturamıza da yardım ediyor”

Bu şahıs Güney Doğulu…

Yeri geldiği zaman Cumhurbaşkanı’na, hükümete kin ve nefretini kusarken, öfkesinden Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da nasibini alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yardımlarıyla ailesini geçindiriyor. O da çalışarak kazandıklarıyla da ‘dağdaki kardeşlerine’ yardım ediyor.

Dağdaki gerillaların, yapılan operasyonlar sebebiyle çok zor durumda olduklarını söylüyor. Onlara yardım etmeyi boyunlarında bir borç olarak kabul ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bütün belediye çalışanlarına yüzlerce İBAN numarası vermiş özellikle Ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerine kumanya dağıtmak için yardım yapılmasını istemişti.

Şimdi anlaşılıyor ki, dağıtılan İBAN numaralarında biriken paralar dağdaki gerillaya gidiyormuş.

Şimdi anlaşılıyor ki, HDP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ihtiyaç sahibi diye teslim ettiği listedeki isimlerin bir kısmı ya PKK’lı veyahut PKK sempatizanı.

İçişleri Bakanı yanlış yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde işe alınan teröristlerin listesini kendisi açıklamak yerine Ekrem İmamoğlu’ndan istemeliydi.

Bahusus HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği listeyi…

Şimdi, Bakan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan Başkent Kart dağıtılmak üzere HDP tarafından verilen yardım listesini istemelidir.

Ve bu listede kimlerin dağda, kimlerin düz ovada olduklarını, kimlerin dağdakilere maddi yardım yaptıklarını tek tek ortaya çıkarmalıdır.

Lüzumundan fazla açıklama yaparak bu meselenin bir mazlum edebiyatına dönüşmesine ve siyasi malzeme haline getirilmesine imkân vermemelidir.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da HDP’nin listesini kendilerine ulaştırarak, yapılan yardımların teröristlere değil de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi hususunda hassasiyet göstermesini beklediğini belirtmelidir.

Gelmez ya…

Listeler gelirse eğer, pirincin içindeki taşlar sessizce ayıklanarak, hukuken gereği neyse o yapılmalıdır.