Çok değil, bundan 20-25 yıl önce bu cümleyi duymayan yoktur. 40 yaş üstü olanlar daha iyi bilir. Bu anlayıştan dolayı evlilik yolunda olanların bazıları bir yastıkta kocamak için adımlar atamamıştır istediği zamanda. Evet evet yanlış okumadınız. Evlenmek isteyip de sıkıntılar yaşayanlar çok olmuştur.

Şimdi ne değişti?

Gün geldi devran döndü. Herkes çocuğunun memur olmasını ister oldu. Bir devlet dairesinde çalışır olmak, aileler için çocuklarının geleceğini garanti altına aldığı anlamına geliyor artık. Memurun gitgide iyi imkana sahip olması ve son dönemlerde maaşlarının birkaç level atlaması artık 20-25 yıl önce söylenen o meşhur sözü çürüttü.  

Üç ay önce asgari ücret ayarında maaş alan memurlar aldıkları seyyanen zam ve enflasyon zammı ile beraber 22 bini gördü. Bu maaş, yeni zamla birlikte 32-33 bin TL'den başlar oldu. Bu skala dereceleri ve görevleriyle birlikte daha da artabiliyor. Bunun yanında lojman, süt parası, mesai ücreti gibi maaş arttırıcı gelirleri de var. Memur aileleri kız istemeye giderken artık korkmuyor. 

Bu anlayışı ilanlarda da destekleyen cümleler görmemiz mümkün. Örneğin kiralık ev ilanında memur şartı aranması. Özellikle son iki yılda artan ev kiralarını sadece memurların karşılayabiliyor olması. Bir de eşlerin ikisinin de memur olması eve giren garanti parayı ikiyle çarpma anlamına geliyor. Özel sektör gibi değil. Nihayetinde devletten gelecek maaşlarda gecikme olmuyor.

Memura kız vermem sözü Türkiye'de artık çöp kutusuna atılmıştır. Asgari ücretin yaklaşık üç katını kazanan memurlarımız artık geleceğe daha umutla ve güvenle bakıyor.

Allah herkese gönlüne göre versin.

Yeniden görüşmek üzere...