Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa dediğimde döneminin en önemli anchormani Reha Muhtar’ı hatırlayacağız hemen. Haber bülteni başlar, yayın akışına göre, haberlerin önem sırasına göre haberler art arda gelir. Aman Allah’ım! Ülkede neler olmuş neler. Birbirini vuran mı dersin, kesen mi dersin, döven mi dersin. Kavga, gürültü, patırtı. Yaklaşık bir 30-40 dakika sürekli insanın içini karartan haberler. Bülten biter, herkesin yüzünde bir karamsarlık. Ülke ne hale gelmiş sorusunu sorarız birbirimizin yüzüne bakarak.

Gelelim günümüze…

TV’lerin haber bültenlerinde bir atraksiyon hakim. Hemen hemen her aksiyon haber bütün hepsinde mevcut. Bazen de nedendir bilinmez aynı akış sıralarında ve aynı zamanlarda... Birbirine kurşun sıkan, sokaklardaki tahammülsüzlük, kavga, komşuluk ilişkilerinin sıfıra indiği durumlar. Yuh dedirten haberler. Yok artık diyeceğimiz görüntüler.

İnsanın içi kararıyor

Maalesef haber bültenlerinde iyi şeyler izlemiyoruz arkadaşlar. Her haber bülteninin ardından insanın içini karartan seslendirmeler ve videolar mevcut. Dünya genelindeki küresel ekonomik kriz ülkemizi de derinden etkiliyor. Özellikle Esenyurt, Sultangazi ve Adana’dan gelen haberler hiç iç açıcı değil. Bazen bu ismini saydığım yerler olmasa haber çıkmayacak diyorum içimden. Sadece biraz ismini fazla duyduklarımdan yazdım. Hemen hemen yurdumun her yerinden sıkıntılı haberler görüyorum.

Sabrın sonu selamet

Ülkemiz olarak bir süreçten geçiyoruz. Hem de çok zorlu bir süreçten. Bu zorlu süreci zorlaştıran, önüne geçemediğimiz durumlar var. Savaş, kriz, meteorolojik hava durumları, para politikaları, uluslararası göçler, terörist faaliyetler.

Kiracı ev sahibi kavgaları

Hayat pahalılığı sadece ülkemizin sorunu değil. Dünya ülkeleri tedarikçileriyle ekonomik savaş veriyor. Konut sektöründeki pahalılık zirveye çıkarken insanlar artık mallarına mal koymak yerine mevcut mallarını korumanın derdine düşmüş vaziyette. Kiracı ev sahibi kavgaları sadece kavgayla kalmadı son bir aydır. Kan dökülüyor, canlar gidiyor. Acil bir çözüm şart.

Benim umudum var

Yukarıda yazdığımız sorunlar gelecek için kaygı verse de benim umudum var. Çünkü her yokuşun bir düzlüğü mutlaka olacaktır. Dünyanın küresel dengeleri devreye sokulacak, insanoğlu rahat bir nefes alacaktır.

Sadece ufak bir tavsiye…

Dönem ayağını yorganına göre uzatma devri

Sağlıcakla kalın...