Oruç’u anlatan bazı ayetler: “Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.” (Bakara Suresi 183)

Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden Ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir. (Bakara Suresi 185)

Peygamberimiz (sav) de “Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir.” (Buhari, Savm, 2) buyuruyor.

İnsan her an ölebileceğini çoğu zaman unutuyor. Yani dünyada yaptıklarımız defterimize kaydedildiğini ve her yaptığımızın veya yapmadığımızın hesabını vereceğimizi unutuyoruz. Şüphesiz insan başıboş değildir. Kitabımız da rehberimiz de belli.

Hani hep deriz ya Türkiye’nin yüzde 99’u Müslüman.

Bir de inanç üzerinden siyaset yapılıyor derler ya. Bu sözün arkasında şu var: “Dininin emirlerini yaşayanlar siyaset yapmasın.” Ben o söylemden bunu anlıyorum, zira TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın iftar yemeği davetine CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in verdikleri cevap CHP zihniyetini açıkça belli etti.

Meclis Başkanı Kahraman, 14 Haziran 2017 tarihindeki iftar yemeği veriyor. İftar yemeğine her milletvekili gibi CHP Milletvekillerinden Uğur Bayraktutan’ı da davet etti. Kahraman davetinde, “Geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da daha önce TBMM’de görev yapmış olanlar dahil tüm milletvekillerimizin katılımı ile bir iftar yemeği tertip etmiş bulunmaktayız. 14 Haziran 2017 Çarşamba günü verilecek olan iftar yemeğimizi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan teşrif edeceklerdir. İftarımıza Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanımız Sayın Hulusi Akar da iştirak edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Kahraman’ın resmi davetine, CHP’li vekil Uğur Bayraktutan da resmi yolla yanıt verdi ve kısaca ‘Cumhuriyet ve onun değerleri ile sorunu olan bir meclis başkanına, yani şahsınıza bende saygı göstermiyorum’ dedi. Ayrıca meclis başkanından gelecek hiçbir davetin kendisine gönderilmemesini istedi.

İşte CHP zihniyeti budur. Meclis başkanını milletin seçtiği meclis seçiyor. Yani millet seçiyor. Sen milletin vekili olarak millete saygı duymuyorsun. Bunun farkında bile değilsin.  Sonra da çıkıp milletin vekili olduğunu düşünüyorsun. Esasen Meclis başkanının cumhuriyet ve değerleri ile bir sorunu yok. Meclis başkanının temsil ettiği milletin inancı ile senin sorunun var. Bu nedenle de bu millet seni iktidara taşımıyor. Zaten oruç tuttuğuna da inanmıyorum. Çünkü iftar davetine bu kadar sert tepki vermenin ardında insanların inançlarına karşı hazimsizliğinin yattığı açık. Bu millet de size saygı duymuyor ey CHP… Düşün milletin yakasından.

Tüm islam aleminin ramazan-ı şerifini tebrik ederim.

Selam ve dua ile…