Sistematik bir algı yönetimi ile AK Parti’yi yıpratma çabaları var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dönük CHP üzerinden yürütülen karalama kampanyası konusunda daha önce de yazdım. Tüm bu çabalar, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine dönük başarılı operasyonlara imza atılmasındadır.  Millet Soylu’ya yapılan saldırıların nedenini iyi biliyor zaten.

Şimdi de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’a karşı bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Meclis Başkanı Kahraman’ın odasına aldığı halı için yazıp çiziliyor. Anlı şanlı olduğu sanılan köşe yazarları da ‘Kendi Paranla mı aldın’? diyerek Meclis Başkanı’nın itibarına kastediyor.

Bu operasyonların bir senaristi var unutmayın. Amaç Ak Parti’yi de yıpratmak elbette. Milletin algısına oynanarak, güç kaybeden terör örgütü uzantılarına zemin hazırlamak.

Öncelikle şunu anlamak gerekiyor. Meclis Başkanı elbette cebinden harcama yaparak makam odasını yenilemedi. Dikkat edin, ‘Makam’ odası. Şahsının değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsil edildiği yer. Yani milletin yeri…

Meclis Başkanı’nın itibarı milletvekillerinin, dolayısı ile milletin itibarının ta kendisidir. Meclis Başkanı’nın dünyanın her yerinden misafirleri gelmekte ve onları makam odasında ağırlamaktadır. Yani bu bir temsildir ve bu makamlara gelenler millete hizmet ettikleri ölçüde iz bırakırlar. Büyük Türkiye’ye yakışır bir makamla temsil edilmesinde kim neden rahatsız olur ki?

Dolayısı ile Meclis Başkanı odasının yenilenmesi ve itibarının artırılması, mevcut başkanın şahsı ile alakalı bir durum değildir. Evet, parası ile yapmadı, zaten parası ile yapamaz, dedim ya, orası bir makam ve orada milletvekilleri şansında, millet temsil edilir.

Görev süresi bitince de o makama yeni seçilecek olan başkan gelecek ve bayrağı devralacaktır. Hepsi budur. Ama bazıları, milletin algısına oynuyor. Bu bazılarının ipleri acaba kime bağlı? Dahası buradaki esas amaç, üzümü yemek değil, bağcıyı dövmektir.

Gerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gerekse Gazi Meclis’in Başkanı İsmail Kahraman üzerinden yürütülen yıpratma kampanyasının amacı emin olun bu makamlarda oturan kişiler değillerdir. Öncelikle, Ak Parti’ye ve hükümete dönüktür. Terörle mücadelede aman vermeyen içişleri bakanlığının yıpratılmasıdır. FETÖ’nun 15 Temmuz alçak kalkışmasında hedefine alıp bombaladığı meclisin itibarını yıpratmaktır.

Ama asıl hedef ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Unutmayın, o makamlarda oturan kim olursa olsun, milleti temsilen oturmaktadırlar. Hainlerin değirmenine su taşımak adına bu makamları yıpratmak için algı üzerine plan kuranlara prim vermeyin.

Bunları yaşadık ve gördük. Ortaya atılan iddiaların tamamı yalan çıkmadı mı? CHP’nin iddiaları boş çıkmadı mı?

Ne Suleyman Soylu’yu, ne de Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ı yedirmeyeceğiz.

Selam ve dua ile…