HDP, HDK, DTK ve DBP eş başkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Emine Ayna, Kamuran Yüksek, Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü, Selma Irmak ve Hatip Dicle, 1 Kasım seçimlerini değerlendirmek için toplandılar.

Kendi aralarında ne konuştular bilemeyiz, toplantının ardından aynen şu akıllara ziyan açıklamayı yaptılar:

“MHP/AKP gizli ittifak ve işbirliğinin temel hedefi HDP’yi baraj altında bırakarak güçlü bir AKP hükümeti kurdurmaktı. Ancak MHP’nin bu ucuz oyunu HDP’nin barajı aşmasıyla birlikte tam bir fiyasko ile sonuçlanmış, MHP tam bir hezimet yaşayarak, yok saydığı HDP’nin çok altında bir temsiliyetle Parlamento’ya girmiştir.”

HDP’nin seçim mağlubiyetini, ‘memleketi, PKK terörüne teslim edenler ile gencecik fidanlarını şehit vererek toprağa gömen ve elinde ‘Oy kullanmaktan’ başka silahı olmayanların sandıkta hesaplaşması’ olarak beyan etmesini beklemiyorduk elbette; ama hangi ‘Piarcının’ fikriyse bu izahat, bakın işte beni Bahçeli savunucusu haline getirmeyi başardı, tebrik ederim.

7 Haziran’dan bugüne konuşmalarında, toplantılarında, ‘twitlerinde’, basın açıklamalarında, istikşafi görüşmelerinde sarf ettiği ‘Hayırlarla’ mı yapmış bunu Bahçeli?

Düne kadar Kılıçdaroğlu’nu “Bahçeli gibi dik dur” diye eleştirenler, MHP/AKP gizli ittifakından dem vuruyorlar dikkat edin.

Ne vakit ittifak ve ne ara işbirliği olmuş?

Haydi biz fark edemedik, HDP bu iddiasından seçim öncesi neden bahsetmedi?

Bahçeli’nin düşünce dünyasını, dünya görüşünü tahlil için onlarca isim TV’lere, gazetelere çıktı, bir tanesi de buna benzer bir hedefi, bir niyeti seçim öncesi neden ortaya koyamadı?

HDP’den bu iddiasını ispat etmesini istemek abesle iştigal olacak.

Ama Paralel medyasının, CNN Türk’ün ve HDP’nin istifasını istediği Devlet Bahçeli, sahip çıkılması gereken bir isim, bir sembol olarak öne çıkıyor.

Dikkat edin Bahçeli’yi suçlayanların, gizli ittifak iddialarıyla istifasını isteyenlerin hiçbiri MHP’ye oy verenler değil.

Tamamı HDP’ye oy veren ve HDP barajı güç bela aşınca sevinenler…

Sonrasında gaza gelecek ve istifa isteyenler kervanına MHP’li isimler de dahil olacaktır elbet.

Onlar da dikkat etsinler, kimlerin oyuncağı olacaklarına…

Bahçeli’yi istifaya zorlayarak HDP’yi aklama gayreti yeni bir kumpasın ilk sinyalleri…

Uyanık olalım.

Farzımuhal dedikleri doğru ve diyelim ki MHP/AKP gizli ittifakıyla bu netice hâsıl oldu.

Madem öyle Bahçeli’yi kurda kuşa yedirtmeyelim!