Oy deposu olarak kabul edilen köylerimizde, köylülerimizin AK Parti’ye yıllar yılı vermiş oldukları oylar, ne yazık ki bugüne kadar yol, su ve elektrik olarak geri dönemedi.

Yıl olmuş 2018…

AK Parti iktidarının 16. yılına girmişiz.

Bu geçen zaman zarfında Köy Hizmetleri, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve ardından Bütünşehir Yasası’nın vermiş olduğu imkân ve yetkilerle belediyelerimiz köylerin yol, su ve elektrik işini bir türlü çözemedi.

Bugün, 2018’in bu ayında bazı ilçelerde bazı köylerin su sıkıntısı giderildi diye düğün bayram yapıldığına şahit oluyoruz.

Elektrik özelleştirildi. Lakin köylerimizin bir kısmında özellikle yüksek rakımlı yerlerde hâlâ eski trafolar kullanıyor, en ufak bir kar fırtınasında arıza çıkarıyorlar.

Nedir bu köylerimizin çektiği çileler?

Âlem Mars’ta su ararken reva mıdır köylerimizin su ve elektrik sıkıntısı?

Reva mıdır köylülerimize yapılan bu muamele?

2018’in bu ayında ilçelerinin köylük yerlerindeki su sıkıntısını gideren belediye başkanımızın yapmış olduğu açıklamalara bir bakın:

“Asırlardır devam eden sorunları çözüyoruz!”

Hangi asır, 16 yıldır sen varsın ve senden önce Y.S.E vardı.

Y.S.E yani Yol Su Elektrik…

Şöyle bir dolaşırsanız köylerimizi, hâlâ bu kurumun yaptığı yolları, köprüleri, çeşmeleri, elektrik trafolarını ve direklerini göreceksiniz.

Üzerinde Y.S.E yazısının yanına kazınmış 1967 tarihini okudum bugün bile suyu kurumamış bir çeşmede.

Bir yanda, 1967 yılından bugüne insanların su ihtiyacını karşılayan bir çeşme, diğer yanda da 2004’ten bugüne bilmem kaç haneye su çekebildiği için “su meselesi halledildi” diye halay çeken belediye başkanları…

Yanına dizilmiş muhtarlar ve köy sakinleri…

Ziyaret ettiği köylerde “Köylerimizin su sıkıntısı kalmayacak” diye açıklamalar yapan belediye başkanlarımız bile var…

Yıl 2018…

Köylerimizin su sıkıntısı bugüne kadar çözülebilmiş olsaydı yapılacak olan açıklamaları ve haberleri tahmin etmeye çalışalım;

“Belediye başkanı, köylülerin müştereken kurdukları kooperatifte, traktör, büyük ve küçükbaş havyan, meyve ve sebze tohumları ve ağaç fidanları dağıttı.

Kooperatifte aynı zamanda köylerimizin hayvancılık ürünleri ve meyve sebzelerinin satışı konusunda teknik alt yapı oluşturuldu.

Okula devam eden çocukların bütün ihtiyaçları karşılandı, caminin yanına kurulan aşhanede ihtiyacı olanlara sürekli yemek dağıtılmaya başlandı.

Köydeki bütün çoluk çocuk, yaşlı, kadın erkek, 7’den 77’ye herkes sağlık taramasından geçirildi. İlaçları bedava dağıtıldı.

Köy kütüphanesi kuruldu. Kurulan kütüphaneye ücretsiz yararlanılmak üzere internet ağı çekildi.

Yapımı tamamlanarak hizmete açılan, sinema ve tiyatro salonunda köy sakinlerinin oluşturduğu tiyatro ekibinin gösteri ve oyunlarının yanı sıra Klasik Türk Müziği, Tasavvuf Musikisi ve Türk Halk Müziği koroları düzenli olarak konserler vermeye başladı…

YSE’den bu yana çok zaman, çok emek ve çok para heba etmişiz…