Belediye başkanı, seçim sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından kaptığı gibi mikrofonu, sesini her zamankinden daha gür ve tonlamasını da her zamankinden daha korkunç hale getirerek, “Artık burası çapulcuların, zibidilerin memleketi değil…” diye sesleniyor alkışlayanlarına..

Başkanlığını yaptığı ilçe HDP’nin en fazla oy aldığı yer..

Önceki belediye başkanının CHP’li olmasından kaynaklı Gezi olaylarının Karadeniz Bölgesi’ndeki ikinci merkezi..

Bu şımarıklık, 7 Haziran kıssasından esaslı bir hisse çıkaramamanın tezahürü..

Bu şımarıklık, dün olduğu gibi bugün de AK Parti’nin önündeki beton duvar..

Bu şımarıklık yüzünden geldi partinin/partililerin başına ne geldiyse..

Bu şımarıklıklar gösteriyor kiminle ne kadar yol yürünebileceğini..

Zafer serhoşluğu bitsin artık..

Gelin biz, asıl mevzumuza; bizi meşgul eden ve önümüzdeki yıllarda da meşgul etmesi muhakkak olan temel meselelerimize eğilelim..

AK Parti’nin ekonomi temelli vaatlerini bir kenara bırakalım, o iktisatçıların işi olsun ki hükümetin bu vaatleri 100 gün içerisinde büyük ölçüde halledileceğini bizzat Başbakan söylüyor.

Biz, AK Parti’nin gençlik, aile ve çocuk ve dahi engellilerle alakalı vaatlerinin gerçekleşebilirliği ve yeterliliği üzerine kafa yoralım.

AK Parti’nin 1 Kasım için hazırladığı gençlik, aile ve çocuk ve dahi engellilerle alakalı seçim vaatleri ekonomi temelli olanlarını ayıklarsak, 7 Haziran’ın tekrarından mütevellit ve çok acele hazırlanmış birer madde başlıklarından başka hiçbir anlam taşımıyor.

‘Aile değerlerini öne çıkaran programlar teşvik edilecek’ gibi, ‘Çocukların çok yönlü kültür yapısına sahip olabilmesi için Türk masallarımızın çocukların bilinçlerine yerleşmesi için çalışmalar yapılacak’ gibi, ‘Çocuklar ve gençler başta olmak üzere daha güvenli ve bilinçli internet kullanımı ve kullanıcı güvenini artıracağız’ gibi.

Bunların bir an önce genişletilmesi ve içlerinin doldurulması lazım.

Gezi merkezli; gençliğimizin en temel meseleleri ince elenip sık dokunarak geniş bir çalışmanın başlatılması ve zaman kaybetmeden hayata geçirilmesi ekonomi temelli vaatlerden önce haydi onlarla birlikte yürütülmesi gerekmektedir.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Aile bakanlıkları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve medya ile birlikte çalışılmalı ve ortaya bütün ihtiyaçları kuşatıcı bir program çıkarılmadır.

Yerel yönetimlerin AK Parti’nin oylarını arttırma derdinden evvel bir ‘Gençlik’ meselesi var olmalıdır.

Bu başarılabilirse başkanım, o zaman ‘çapulcuların ve zibidilerin memleketi’ olmaktan kurtulabiliriz.

Haydi bakalım…

Vira bismillah..