Trabzonspor, hazırlık kampının ardından sezon öncesi ilk ciddi sınavını UEFA 3. Eleme Turu’nda, Sparta Prag karşısında verdi.

Kamp aşamasında, altyapıdan gelen ve gençlerle takviye edilen kadroyla hazırlık maçlarına çıkarak hepsinden beraberlikle ayrılan Trabzonspor’un, deplasmanda oynayacağı ilk maç, sezona ve Avrupa Ligi’ne devam etmesi açısından geleceğine ışık tutacaktı.

Lige 4 hafta önce başlamış, ayağa oynayan diri bir takıma karşı mücadele veren Trabzonspor, sahaya geçen sezonun ikinci yarısına damga vuran kadrodan iki önemli eksikle başladı. Yusuf Yazıcı ve Rodellega’nın ayrılmasından sonra, orta sahada ve önde sıkıntı yaşayacağı düşünülen Trabzonspor, ilk yarı vasat bir görüntü çizdi.

Prag karşısında ön liberoda yeni transfer Obi Mikel’e görev veren Ünal Hoca, geçen sezonun flaş isimlerinden Abdülkadir Parmak’ı ise daha önde oynattı. Obi Mikel’in henüz hazır olmadığı gözlenirken, Parmak’ın yeni sistemi yadırgadığı görüldü.

İleri uçta ise Ekuban, santrafor değil, santrafor arkasında daha iyi oynadığını yeni transfer Alexander Sörloth’un oyuna girmesinden sonra belli etti. Ekuban, attığı bir şık gol, ikinci goldeki asisti ve gayreti ile ikinci yarıya damga vuran isimlerden biri oldu.

Ünal Hoca’nın ikinci yarıda Obi Mikel’i çıkarmasının ardından Trabzonspor’da ilk kez forma şansı bulan Sörloth ise kumaşının çok iyi olduğunu gösterdi. Her topu indirebilen, rahatlıkla adam geçebilen, arkadaşlarına alan açabilen, uzun ve kısa pas atabilme tekniğine sahip Sörloth, ilk pozisyonunda da rakip kaleciyi avlayarak, Trabzonspor’a klas bir başlangıç yaptı. Keza Donis Avdijaj da, aldığı kısa sürede ne kadar teknik ve kaliteli bir oyuncu olduğunu izleyenlere gösterdi.

Bazı eksikliklere rağmen Trabzonspor, orta sahadaki etkin silahlarının devreye girmesiyle Sparta Prag karşısında özellikle ikinci yarıda horonu dik oynadı. Uyum sürecinin aşılmasının ardından, bu sezon ligde ve UEFA’da Trabzonspor’un daha da dik oynayacağı karşılaşmalara şahit oluruz.

Obi Mikel’in formuna kavuşmasının ardından Sosa’nın sonuca etki edebilme kapasitesinin artmasıyla, Abdülkadir Ömür ile yanındaki arkadaşlarının uyumu halinde Trabzonspor, çok can yakacak gibi görünüyor.

Genç kaleci Uğurcan’ın birinci goldeki hatası ise gençliğin getirdiği ve UEFA’da Avrupa’ya ilk çıkışının heyecanı olabilir. Çok iyi biliyoruz ki Uğurcan da bu günleri atlatacaktır.

Geri blokta ise Pereira ile Novak, kaldığı yerden devam ediyor. Hücuma katkıları her zaman üst seviyede. Sadece göbekte sorun sürüyor. Hüseyin Türkmen’in formsuzluğuna rağmen, Majid Hosseini iyi bir görüntü verdi. Arkadaşlarının açıklarını kapatmak için elinden geleni yaptı. Artık, Ünal Hoca’nın elinde bu bölge için Arjantinli Gaston Campi ve Portekiz’den gelen İvanildo Fernandes de var.

Genç ve yetenekli oyuncuların önümüzdeki günlerde takıma ve oyun kurgusuna alışacağı Fırtına’nın, geleceğe yönelik yatırımları ışık saçıyor. Trabzonspor, ilk ciddi sınavında izleyenlere özellikle ikinci yarıda umut verdi.