Yüzyılın seçimi bitti. Yüzyılın Cumhurbaşkanı seçildi. AK Parti iktidarının “şahlanış dönemi” başladı. Erdoğan’ın Türkiye yüzyılına damgasını vuracak kabinesi açıklandı.

Türkiye ve dünyanın önüne konan isimler “Yüzyılın kabinesi” ifadesini hak ediyor…

Sağlık Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı milletvekili adayı olmayınca bakanlık görevlerine devam ettiler.

Kabine açıklanmadan önce bakan olması kesin olan tek isim Mehmet Şimşekti. Hazine ve Maliye Bakanı olarak ekonominin başına Mehmet Şimşek’in gelmesi sürpriz olmadı.

İç ve dış ekonomi dünyası Şimşek ismini ısrarla istedi, heyecanla bekledi!

Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na Cevdet Yılmaz’ın atanması sürpriz oldu ama ekonomi kökenli Yılmaz’ın Cumhurbaşkanı ile Şimşek arasında köprü olacağı anlaşılıyor.

İkinci sürpriz MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olmasıydı. İsmet İnönü’den sonra ilk kez asker kökenli bir isim Dışişleri Bakanı oldu.

Görünen o ki Türkiye ve dünya siyasetinde Hakan Fidan rüzgârı esecek!

Türkiye yüzyılında halkımızı bunaltan büyük ekonomik sorunları Şimşek, Türkiye’yi kuşatan dış sorunları Fidan çözecek…

YÜZYILIN KABİNESİNE KONYA DAMGASINI VURDU

Konya, her seçimde AK Parti’ye en güçlü desteği veren il olmuştur. 2018 kabinesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından temsil edildi.

Bakan Koca ve Kurum’un başarılı çalışmaları hem Erdoğan hem Konya için gurur vesilesi oldu.

Yüzyılın kabinesinde dört bakanla temsil ediliyor olmak Konya için gurur verici bir durum. Gelin bu isimleri kısaca tanıyalım…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca.

Tıp doktoru. Kurucusu olduğu hastane ve vakıf üniversitesinin ismini çok kısa sürede Türkiye’nin en iyileri arasına yazdırdı.

Dünyayı kasıp kavuran Corona salgınında başarılı yönetimiyle sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın takdirini kazandı. Bakanlığının son döneminde ise depremin yaralarını sarma konusunda gece gündüz demeden çalışması sadece depremzedelerin değil, Türkiye’nin yüreğine merhem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ve “güvenilirliğiyle” bilinen bir isim.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya.

İstanbul’un efsane Valisi. İmamoğlu ve Kaftancıoğlu gibi iki büyük tehlike ve provokatörü iyi idare etti. Duruşu ve “devlet adamlığıyla” efsane vali oldu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat.

Ailesi Konya’dan İstanbul’a göç eden Bolat’ı kamuoyu MÜSİAD Başkanlığı ile tanıdı. Bakan olmayı “liyakatiyle” hak etti ve bu görevi başarılarıyla taçlandıracaktır.

Mahinur Özdemir Göktaş.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı.

Belçika’ya göç etmiş gurbetçi bir ailenin çocuğu. Belçika’da milletvekili seçilerek Avrupa’da “başörtüsüyle” bir parlamentoya giren ilk kadındır.

Kabinede yer alan her ismin bir başarı hikâyesi var…

Türkiye Yüzyılı’nın inşasında Konya’dan Edirne’ye, Ağrı’dan İzmir’e, Trabzon’dan Antalya’ya kadar her bir bakanın ve her bir vatandaşın emeği olacaktır.

Çocuklarımıza huzur ve güven içinde özgürce yaşayacakları güçlü bir Türkiye bırakmak sadece Cumhurbaşkanı ve bakanların değil hepimizin görevi!