Geçenlerde, GÜP (Güvenilir Ürün Platformu) çalışmaları kapsamında Genel Sekreter Elif Hanım’la birlikte Anadolu yakasında Metropol İstanbul Alışveriş Merkezi’nde Crakers Pizza dükkânında bir görüşme yaptık. Görüşme yaptığımız Ahmet Bey, pizza markasının ortaklarından biri. Önce distribütör veya franchise şeklinde yurt dışından bir pizza markasının temsilciliği diye düşündüm. Ancak görüşme sürdükçe Karadenizli iş adamlarının tamamen yerli bir sermayeyle kurmuş oldukları bir marka olduğunu öğrenince daha çok dikkatimi çekti ve sevinerek bu hikâyeyi yazmaya karar verdim.

Peki, neden Türk lahmacunu ve Türk pidesi değil de Türk pizzası?

Bu soruyu Ahmet Sait Tütünci Bey’e sorduğumda; “Lahmacun veya pide muhteşem Türk lezzetlerimizdendir ve bunu yapanlar da ülkemizde sayıca çok bulunmaktadır. Halkımızdan bunu tercih edenler var ise zaten gidip yiyebiliyorlar. Ancak Pizzaya genel anlamda bir talep yoğunluğu var. Ve pizzayı yapan şirketler genelde yabancı sermayeli ve belki malzemeleri de yurt dışından geliyor, belki diyorum emin olamadığım için. İşte bu yüzden biz de tamamen yerli Türk pizzası markası olalım istedik. Yüzde yüz yerli ve kendi ülkemizde olan ürünlerden sağlıklı pizza yapıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında yakında “Kuymaklı Pizza” yapmayı bile hedefliyoruz.” dedi. Tebrik ederim, çok mantıklı geldi bana.

İtalyan lezzeti pizza, Crakers sayesinde Türk damak tadıyla buluştu

Sözlerine devam eden Ahmet Bey, “Crakers Pizza olarak, 2008 yılından beri İtalyan lezzeti olarak kabul edilen Pizzayı Türk damak tadıyla buluşturmak amacıyla faaliyetlerimize başladık. Geçen 12 yıllık süreçte iyi bir noktaya geldik, ancak tüm Türkiye’ye yayılmayı amaçlayan dinamik şube yapısıyla hareket ediyoruz. Sektörünün en iyi markası olma yolundaki hedefimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Bünyemize katılan yeni iş ortaklarımızla bu kazançlı işletmeyi daha yükseklere taşımayı amaç edindik. Bayilik olarak verdiğimiz işletmelerin sahipleriyle genel anlamda marka çapında ortaklık tesis etmeye çalışıyoruz. Yani bir nevi bayimiz aynı zamanda markanın da ortağı kabul ediyor kendini.” ifadelerinde bulundu. Gördüğüm kadarıyla başarılı olmuş ve epey yol almışlar.

Sürekli büyüyen Crakers Pizza kendi personelini kendi yetiştiriyor.

Crakers Pizza; Trabzon’da 9, Ankara’da 2, Samsun’da 2, İstanbul’da 2, Rize, Giresun, Ordu’da, Eskişehir’de 1’er olmak üzere 8 il, 19 restoran ile hizmet vermeye devam etmektedir. İtalyan mutfağının bilinen en lezzetli ürünlerini sunan Crakers Pizza, 19. şubesini Eskişehir Espark AVM ’de açıyor. 20. şubesi olacak olan İstanbul Nişantaşı AVM’de müşterileri ile buluşmaya hazırlık yapıyor. Türkiye genelindeki lezzet duraklarına her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Crakers Pizza; Profesyonel yönetimi, Kaliteli hammadde temini ve etkili kalite sistemi ile orta vadeli büyüme planını yurt genelinde 100 şube olarak belirlemiş. Konusunda yetkin ve deneyimli çalışanlarını marka kimliğine uygun olarak kendi bünyesinde kendi yetiştiriyor. 2018 yılı itibariyle de, üretim, depo ve lojistik olarak restoranların tamamının hammadde ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap verebilmek için, Trabzon, Ankara ve İstanbul bölge organizasyonlarıyla, daha hızlı bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir.

Sürekli kendini yenileyen bir marka

Gücünü, pizzayı Türk damak tadıyla birleştirerek elde eden marka, aynı zamanda süreklilik arz eden Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ve üretim noktasında taze ve dondurulmamış hamur kullanarak müşterilerine farklı bir lezzet sunuyor. Teknik konularda da, rakiplerine göre bir adım önde görünen Crakers Pizza, geliştirdiği özel yazılım sistemi ile şubelerinin tüm verilerini takip edilebiliyor; satış, sipariş, stok ve sayım raporlarına anında ulaşabiliyor. Bu da bu sektörde hız demektir ve hız da eşittir kalitedir. Çocuklu ailelerin de tercih sebebi olan Crakers Pizza aynı zamanda gençlerin de uğrak noktası olacak. Yakında faaliyete geçecek Cafe konsepti ile misafirlerine sıcak bir ortam sunacak ve gençler keyifle kahvelerini burada içebilecekler.

Sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmeyen bir marka

2019 yılı Aralık ayında Ankara/Yenimahalle Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen pizza atölyesi etkinliğinde 222 çocukla buluşan marka, geleneksel hale getirdiği “Kids Club” ile yaklaşık 15.000 çocuğa pizza atölyelerinde pizza yapma deneyimi yaşatarak aileleri ile keyifli anlar geçirmelerini sağlamış.

Hamur ağırlıklı ve yabancı menşeli markaların yoğun olmasından dolayı karşı olduğum pizzayı, sağlıklı hale getirip ve yerlileştirip bana sevdirdiği için Crakers Pizza’ya teşekkür ederim.