Bugün gidip lezzetine vakıf olduğum 4 leziz döner markasını yazdım. Bu markalardan ilki Balıkesir’de yeni açılan ve yakında Türkiye geneline yayılacak olan Aydeniz Et Döner. İkincisi 51 şubesiyle hizmet veren Reis Döner. Üçüncüsü İstanbul Anadolu Yakası’nda 3 şubeyle döner lezzeti sunan Kadim Döner ve son olarak da İstanbul Sancaktepe’de tek şubeli Dönerci Ahmet Usta.

Aydeniz Et Döner

Geçen hafta değerli dostlarım Serkan Karagöz ve Ümit Düz Şef’in daveti üzerine Balıkesir’deydim. Burada Aydeniz Et Entegre’nin hayata geçirdiği ‘Aydeniz Et Döner’ markasının ilk mekânının açılışına katıldım. Büyük bir katılımla açılan bu döner markası şimdilik Balıkesir’de ama yakında çevre illere de yayılmayı planlıyor.

Türkiye kaliteli yeni bir döner markası kazanıyor 

Aydeniz Et Entegre’yi kuran Yusuf ve Mustafa Yalçın kardeşler, Balıkesir’in en iyi besi hayvanlarının yetiştiği, kelle peyniri ve loru ile meşhur olan İvrindi ilçesinin yerlisi. Ayrıca Almanya’da bulunan ve Amazon’a hizmet sunan DM Lojistik firmasının da sahipleri. Balıkesir’deki büyük yatırımları olan ‘Aydeniz Et Entegre’ ile Türkiye’de bazı illere mevcut kasapları aracılığıyla et satışı da yapıyorlar. Bu etleri müşterilerine ulaştırmak için kurdukları lojistik firmasının yansıra yeni yatırımları olan Aydeniz Restoran İşletmeciliği AŞ ile de bu yıl içinde 15 adet döner mekânı açma niyetindeler. İşte bu zincirin halkası olan ilk döner restoranı Balıkesir çarşıda açıldı. 1-2 ay içinde yine Balıkesir merkezde Steak bir restoran açma hedefinde olan marka, franchising vererek fast food sistemiyle büyümeyi hedefliyor. Restoranın iyi yapılmış dekorasyonu ise Balıkesir civarında maruf Esdesign Feyza Sırlan ve Erdem Sırlan mimarlar tarafından yapılmış.

Bu mekânda dönere takılan etler, grup bünyesinde olan et tesislerinden gelmekte ve özel marinasyon sisteminden geçerek müşterilere sunulmaktadır. Döner markasının genel müdürlüklerini de yapan Serkan ve Ümit şefler müthiş bir başarıya imza atmışlar. Zaten iyi bir et firmasından iyi restoranlar çıkıyor. Bunu daha önce köşemde yazmıştım. Ayrıca Balıkesir Türkiye’de en iyi etin olduğu bir lokasyon. Bu iki husus birleşince de ortaya benim ve tadanların çok beğendiği muhteşem bir lezzet çıkmış.

Reis Döner

Geçenlerde Sefaköy’de yatırımcı Özcan Kayar Bey’in açmış olduğu Reis Döner şubesine gitmiş ve yediğim döner ve İskender lezzetinden de epey etkilenmiştim. Şubeleşmenin kaliteyi bozabileceği iddialarına karşın çok sayıda şubesi olan bu döner markasının lezzeti beni de epey şaşırtmıştı.

Yatırımcı Özcan Bey ile yaptığım görüşmede ise mekânı kısa süre önce açmış olmasına rağmen, dönere büyük talep olduğunu ve bu döner markasını tercih eden birçok franchise gibi yatırımın karşılığını çok kısa süre içerisinde alacağına inandığını belirtti. Değerli dostum aynı zamanda Uluslararası Döner Federasyonu Başkanı olan Mehmet Mercan, Reis Döner için, lezzeti, farklı bir tat ve hizmet anlayışı ile sektöre yeni bir soluk getirme düşüncesinde bu markayı kurduğunu belirtiyor. Mehmet Bey aynı zamanda Udofed olarak dönerin tescil edilmesinde de çok önemli bir rol oynadı.

Ödüllü döner markası 

‘Türkiye Altın Marka Ödülleri’, tüketici örgütlerince verilen tavsiye ödülleri ve ‘Avrasya Kalite Ödülleri’nde başarılar elde eden Reis Döner’in lezzetli olmasının bir nedeni de özel formüllü sosundan kaynaklanıyor olsa gerek. Kurulduğu günden bugüne kaliteli hizmet anlayışından sapmamış olan Reis Döner, tüm şubelerindeki yiyecek gıda ürünlerinin tamamını taze olarak üretmekte ve öyle servis etmektedir. Ayrıca çok yeni bir marka olmasına rağmen kısa sürede tüketicilerin beğeni ve takdirini kazanan Reis Döner, lezzet, kalite ve sağlık standartlarını hep ön planda tutmakla birlikte tüketicilere klasik döner anlayışının dışında farklı bir damak tadı sunuyor. Deneyimli, eğitimli ve dinamik personel kadrosunun marifetli ellerinde üretilen Reis Döner, İstanbul başta olmak üzere birçok ilde 51 hizmet noktasıyla halkımıza ulaşıyor. Üretilen ve müşterilere sunulan tüm ürünler, alanında uzman özel bir ekip tarafından sürekli kontrol edilmekte, tesislerin genelinde ise temizlik ve hijyen ilk planda tutulmaktadır. Bence Reis Döner, kaliteli hizmet anlayışı ile sektörde lider olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Kadim Döner

‘Dönerin En Lezzetli Hali’ sloganıyla meşe odunu ateşinde pişirdiği lezzetli döneri, İstanbul Anadolu yakasında oturan lezzet severlerin hizmetine sunan Kadim Döner, 3. şubesini Kartal Atalar bölgesinde açtı.

Hüseyin Eser ve bir ortağı tarafından 2015 yılında Pendik’te ilk restoranı açılan Kadim Döner, 2021 yılında Çengelköy’de ve 2022 yılında ise Kartal’da yeni şubeler açarak istikrarlı büyümesine devam ediyor. Kadim Döner, 3 şubesi, 100’ü aşkın tecrübeli personeli, kendi üretim tesisi ve kendine özgü mimari dokusu ile lezzetli döner konusunda oldukça iddialı. Marka hedefini, önceliği olan kaliteden ödün vermeden şube sayısını önce Türkiye’de arttırmak daha sonra da yurt dışına açılmak olarak belirlemiş.

Meşe odunu ateşinde lezzetli döner

Kadim Döner’in kuruluşundan beri döner ustası olan Mustafa Sevim şefimin daveti üzerine açılışa katılamamış olsam da Atalar bölgesindeki bu yeni restoranı ziyarete gittim. Beni takip edenlerin bildiği üzere meşe odun ateşinde pişen döneri çok severim. Ancak ateşin ete çok fazla yakın olmaması şartıyla. Buradaki döner bana göre çok lezzetliydi. Belki Mustafa şefimin maharetli elinden belki de kaliteli et kullanımından ama samimi olarak söylemem gerekirse çok iyi bir döneri var ve dostlarıma da tavsiye ediyorum. Ayrıca Kadim Dönerin şahane mekân dizaynını da çok beğendiğimi belirtmeliyim.

Dönerci Ahmet Usta

Ahmet Özağar tarafından 2011 yılında kurulan “Dönerci Ahmet Usta” restoranı Sancaktepe’de 700 metre²‘lik bir mekânda yaklaşık 70 personel ve nefis döneri ile lezzet severlere inanılmaz tatlar yaşatıyor.

Sancaktepe’nin en gözde döner restoranı

Dönerci Ahmet Usta’nın ekibinden Sümeyye Hanım’ın daveti üzerine restorana gidip lezzetlerini tatmış ve çok beğenmiştim. Bana göre döneri, iskenderi, yanında verilen sıcak lavaşı ve ayrıca masaya konulan ikramları ile epey bir göz dolduran ‘Dönerci Ahmet Usta’ restoranı bölgenin en iyi mekânlarından biri konumunda bulunuyor. Aynı zamanda iyi bir usta olan Ahmet Bey’e bu lezzetli dönerin nasıl oluştuğunu sordum. Türkiye’nin et tedarikinin büyük bir kısmının Kars’tan karşılandığını söyleyen Ahmet Özağar, Karslı ve çekirdekten yetişme bir usta olmasından dolayı böylesine kaliteli bir dönerin çıktığını belirtiyor. Ahmet Usta, şubeleşmenin kaliteyi bozduğunu ondan dolayı da tek şube ile hizmet verdiğini ve kuruluştan beridir aynı mekânda olduklarını anlatıyor. Günde ortalama 250 300 kg arasında dönere %100 dana eti taktıklarını ve kaliteden asla taviz vermediklerini sözlerine ekleyen Usta, “ zaman zaman eti Balıkesir yöresinden de almaktayız, bu da dönerimizi daha lezzetli olmasını sağlıyor” demektedir. Kaliteden asla taviz vermediklerinden dolayı çok ucuza döner satmadıklarını belirten Ahmet Usta’nın hedefi, bölgenin en iyi restoranı olma konumunu korumak. Pandemide biraz zorlanmalarına rağmen lezzette iyi oldukları için şu anda eski müşteriyi yavaş yavaş kazanmaya başladığını da söyleyen Ahmet Usta, bunu her müşteriye verilen özel değere bağlıyor.