Müslüman’ı cehaletten kurtaran imanıdır. İmanın kaynağı da Kuran’dır. Rehberi de ilk Müslüman ve alemlere rahmet gönderilen büyük insan, Kuran’ı yaşayarak öğreten eşsiz önder Peygamber, Hz. Muhammed’dir.  Salat’ü Selamlar O’nun ve ailesinin üzerine olsun.

Müslüman endişeye kapılmaz. Müslüman korkmaz. Peygamberin bıraktığı emanete sımsıkı sarılır. Geçmişi bilir, geleceği ve hedefini de net görür. Çünkü, Kuran’ı kerimde her şey var. “Biz kitapta hiçbir şeyi eksik bırakmadık” (En,Am-38)

İslam düşmanlığının yaygınlaştırıldığı günümüzde Kuran’a daha çok sarılmamız gerekmektedir. Önce, dizilerden, filmlerden veya her türlü algı yönetimlerinden kurtulmamız gerekir. Bunlara karşı kendi duruşumuzu korumanın en önemli yolu da Kuran’ı tefsiri ile anlayarak okumaktır. O, yol göstericidir.

Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi sadece bir sözden ibarettir. ABD ilan etti diye de Kudüs İsrail’in başkenti (Arz-ı Nev’ud) olmaz.Ancak Allah’ın (cc) ‘Ol’ dediği olur.

Müslüman kutsallarını korumak ve kollamakla mükelleftir. Tevbe Suresi, 14. ayet: “Onlarla çarpışınız. Allah, onları sizin ellerinizle azaplandırsın, hor ve aşağılık kılsın ve onlara karşı size zafer versin, müminler topluluğunun göğsünü şifaya kavuştursun.”

Tevbe Suresi, 20. ayet: “İman edenler, hicret edenler ve Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihat edenlerin Allah Katında büyük dereceleri vardır. İşte ‘kurtuluşa ve mutluluğa’ erenler bunlardır.”

Müslüman nefsine göre değil, Allah’ın emrine göre hareket eder. Savaşta ve barışta. Öyle ise Kudüs ile ilgili ayetlere bakalım. Allah ne diyor?

“Doğrusu siz o ülkede iki defa fesat çıkaracaksınız ve böbürleneceksiniz” (İsra 4)

“Bu ikisinden birincisinin vakti geldiğinde, üzerinize güçlü kuvvetli kullarımı göndereceğiz ve onlar bütün diyarlarınızı kontrol altına alacaklar, bu gerçekleştirilmesi gereken bir vaattir” (İsra 5)

Geçmişe baktığımızda bu vaat gerçekleştirilmiş. Hazreti peygamberin hicretinden sonra Yahudi zulmü son bulmuş, Kudüs ve civarı Müslümanların eline geçmiş, Yahudiler bu diyardan kovulmuştur. 1948 İsrail devletinin kuruluşuna kadar.

“Bunun ardından sizleri tekrar galip getireceğiz, mallarınızla çocuklarınızı, savaş halinde sayınızı artıracağız” (İsra 6)

Bu ayet metninde geçen -kerre- kelimesi devlet manasındadır. Yahudi devletinin kurulacağını bildirmiştir Allah. Ve ikinci fesadın çıkacağını, bu bölgeye Yahudilerin tekrar hakim olacağını..

“İkinci fesadınızın, bozgunluğunuzun ceza vakti geldiğinde, yine üzerinize öyle kullar göndeririz ki, yüzlerinizi kötü duruma soksunlar ve ilk kez girdikleri gibi yine mescide girsinler” (İsra 7)

Allah’ın övdüğü o kullar biz oluruz inşallah…

Selam ve dua ile…