Fırat Kalkanı Harekâtı’ndaönceki gün 14 kahramanımızın şehit, 6’sı ağır 33 kahramanımızın da yaralı olduğu haberini aldık. Elbette ki ciğerlerimiz yandı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin. Vatan sağ olsun. Yaralı kahramanlarımıza da acil şifalar dilerim.

TSK’nın Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, El-Bab bölgesinde önceki gün çatışmalar ve harekâtlar sonucu 138 terörist etkisiz hale getirildi. Dünya devletleri Suriye’de terör örgütleri üzerinden güç gösterisinde bulundular. Hep kurdurdukları terör örgütlerini maşa olarak kullandılar. Ya da kendi kurdurdukları terör örgütleri ile iç savaşı daha da kızıştırdılar. Kaos ortamı yaratılmasının bir nedeni de bu ateşin Türkiye’ye sıçramasını sağlamaktı. Ama tutmadı, tutmayacak. Kimi zaman demokrasi getiriyoruz safsatası ile kimi zaman uydurma algı yönetimi ile Afganistan’ı, Irak’ı, Mısır’ı, Libya’yı, Suriye’yi karıştırdılar.

Türkiye kendisine karşı kurulan planı gördü ve Fırat Kalkanı ile karşılık verdi. Önceki gün El Bab’taki muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları, Türkiye’nin havadan ve karadan sağladığı yoğun ateş desteği ile El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağladı. Kahramanlarımız, terörün temizlenmesinde dünyaya ders veriyor. Ama birileri de çıkıp, şehit kanı üzerinden siyaset yapıyor.

Anlamamak istemeyenler, üst aklın söylemlerinin etkisinde kalanlardır. Söz konusu Türkiye’nin güvenliği olunca tüm siyasi söylemler bir olmalıdır. Ancak siyasette de birilerinin maşası olanlar söz konusu. Onlar üzerinden bölüp parçalama hedeflenmektedir. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.

“Bizim oralarda ne işimiz var?” diyenler şunu göremiyorlar. Eğer Türkiye Fırat Kalkanı Harekâtı başlatmamış olsaydı, sınırlarımıza kadar dayanan terör örgütleri biz yerimizde durdukça onlar Türkiye’ye sızacak ve Suriye’deki savaşı Türkiye topraklarına taşıyacaklardı. Üstelik bunu başarmaları için de üst aklın desteğini ciddi anlamda göreceklerdi. Kilis’e atılan bombalar bunun habercisi idi. Kilis halkı gazetelere ‘ölüyoruz’ ilanı verdiklerini unutmamak gerekir. Türkiye, Suriye’de yanan terör ateşinin kendi içine sıçramasını engelledi. Ayrıca kapılarını açtığı muhacirlerin haklarını savunması da tarihsel sorumluluğundan, komşuluk haklarından kaynaklanmaktadır.

Türkiye’ye bu ateşi bulaştıramadıkları için, 15 Temmuz’da FETÖ’nün alçakça darbe ve işgal kalkışması ile karşı karşıya kaldı. Durmuyorlar ve durmayacaklar. Bizler de uyanık olup birlik olacağız. Fırat Kalkanı Harekâtı’ndaki Türkiye’nin bu başarısından rahatsız olan üst akıl, Türkiye içinde suikast eylemlerine destek verdiği de ne yazık ki Rus Büyükelçisi’nin öldürülmesi olayında ortaya çıktı.

Demek istediğim, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi AndreyKarlov’un FETÖ üyesi polis tarafından öldürülmesi ve katilin cinayeti işledikten sonra Arapça mesaj vermesinin altında Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başarılı olması yatıyor. Akıl oyunu oynuyorlar. En ağır bulmaca olsanız yine çözeriz, çözüp de yüzünüze vururuz.

Türkiye’nin iç savaşa sürüklenmesini engelleme harekâtıdır Fırat Kalkanı… Bizler vatan uğruna şehit olmaya hazır isek, daha güçlü ve huzurlu bir Türkiye’nin yeniden inşası için birlik olacağız. Çünkü bu bir Haçlı operasyonudur. Türkiye’de bu operasyona izin vermemektedir.

Anlamayan var mı?