1996 yılında TGRT’den ayrılarak bir grup arkadaşla Yedirenk İletişim Yapım şirketini kurduk. Bu sırada Birleşik Sanatçılar Derneği Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordum. MÜSİAD Basın Komisyonu, derneğimizi ziyaret etti. Beni komisyona davet ettiler. 1995 yılında yapılan seçimde 40 MÜSİAD üyesi, İstanbul Ticaret Odası Meclisine girmişti. Bu isimler arasında Erol Yarar, Ali Bayramoğlu, Şekib Avdagiç, Erhan Erken gibi derneğin önde gelen isimleri de vardı.

1999 seçimlerinden itibaren firma olarak Bilgi İletişim Medya Komitesi’nin yönetiminde yer aldık. Ben ilk defa 2005 yılında Prof. Dr. Murat Yalçıntaş’ın başkanlığı döneminde meclis üyesi oldum. Sonra Murat Bey’in ikinci döneminde yönetim kurulunda yer aldım (2009).  Aynı dönemde Şekib Avdagiç İTO Başkan Yardımcısı ve İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansının yürütme kurulu başkanı, ben de yürütme kurulu üyesi oldum.  2013 yılında rahmetli İbrahim Çağlar Yönetim Kurulu Başkanı, Şekib Avdagiç Oda Meclis Başkanı seçildi. Bu dönemde ben meclis üyesi oldum. İbrahim Bey’den sonra ise kısa bir dönem Öztürk Oran başkan oldu.

2018 yılında yapılan seçimlerde Şekib Avdagiç’in başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda başkan yardımcısı olarak görev aldım. Ve dönemi tek başkan yardımcısı olarak tamamladım. Dünyanın dengesini sarsan pandemi nedeniyle zor ve yoğun günler yaşadık. Şekib Bey bu sıkıntılı günlerde olağanüstü bir gayret sergiledi. Arka kapı ve ticaret diplomasisiyle birçok meşakkatli işin üstesinden geldi. İş yaptı, çözüm üretti ama propaganda yapmadı. Olağanüstü şartlarda yaptığı liderliğe bizzat şahit oldum. Pandemi sonrası Ukrayna- Rusya Savaşı patlak verdi. Bir kez daha dünya ekonomileri tepetaklak oldu. Şekib Başkan meselelere hep bardağın dolu tarafından baktı, çözüm üretti, dertlere derman olmanın gayretinde oldu.

Bu sıkıntılı zor dönemde ülkemizin güzide kurumu İstanbul Ticaret Odasında Başkan Yardımcısı, Fuarlar Komitesi Başkanı, Araştırma Yayın Kurulu Başkanı, Kültür İhtisas Komitesi Başkanı, Sağlık İhtisas Komitesi Başkanı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği gibi çok sayıda görevi yapmak nasip oldu. Bu görevler bana büyük tecrübeler kazandırdı. Bütün bu çalışmaları “emanet” bilinciyle “nöbet” olarak değerlendirdim. Başkanımız Şekib Avdagiç olmak üzere yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özer, Yakup Köç, Burhan Polat, Servet Samsama, Levent Taş, Bahadır Yaşık, İbrahim Doğan Salman, Münir Üstün’e çok teşekkür ediyorum. Onlar iyi bir yol arkadaşı idiler. Meclis ve komite üyelerinin de yönetim süreçlerine katkı ve destekleri yüksek oldu. Bir teşekkür de yoldaşım, yol arkadaşım Genel Sekreter Prof. Dr. Nihat Alayoğlu’na. Nihat hocamla çok meşakkatli konuları istişare ederek kolay eyledik.  Onun nezdinde bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bu dönemde yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Gecesini gündüzüne katan çok sayıda “Çılgın Türk”le çalıştım.  Benim kimsede hakkımın olmadığına inanıyorum, varsa da helal ettim. Bütün çalışma arkadaşlarımdan da helallik bekliyorum.  Bir sonraki yazıda bu dönemde yaptığımız çalışmalardan bir nebze bahsetmek istiyorum