“Sizin MHP Milletvekili Erhan Usta, Meclis kürsüsüne her çıktığında neden FETÖ mağdurlarını gündeme getiriyor!”

Hiç dikkat etmemişim.

Böyle bir soruyla karşılaşınca geri dönük haber taraması yaptım. Evet öyleydi.

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis kürsüsüne çıktığında ve basın açıklamalarında FETÖ mağdurlarını gündemine alıyordu.

28 Eylül 2016; “FETÖ’ye karışmamış ancak açığa alınmış fakat tesadüfen bir şekilde eşi, dostu, arkadaşı vasıtasıyla Bank Asya’ya para yatırmış veya bir o banka aracılığıyla ödeme yapmış vatandaşlarımız var.”

10 Kasım 2016; “Hükûmet FETÖ’yle mücadelede stratejik bir hata yaptı. FETÖ’yü temizleme mücadelesine üst düzeyden başlaması gerekirken en alt düzeye inerek bir mücadele sistemi benimsedi ve bugün, belki de sayısı 200 bini bulan kamu görevlisi veya özel sektörde çalışan insanlar ya açığa alındı ya ihraç edildi veya okulları kapatıldı. Dolayısıyla, bir defa, adalet sistemi ciddi yük altına girdi ve şu anda işler yürümez hâle geldi.”

25 Kasım 2016; Erhan Usta, FETÖ mağduru öğretmenleri gündeme getirdi

14 Ocak 2017; “FETÖ’yle mücadelede mağduriyetler gözardı edilmemelidir.”

16 Ocak 2017; “FETÖ mağdurlarına zulmediyoruz.”

20 Temmuz 2017; “Bütün Askeri öğrencilere FETÖ’cü muamelesi yapılmasın”

02 Haziran 2018; “FETÖ’yle bağlantısı olmayan polisler işlerine dönmelidir”

29 Temmuz 2018; “beraat ve takipsizlik kararı alanlar göreve iade edilmelidir”

Erhan Usta’dan bir kerecik de olsa FETÖ’nün mağdur ettiği, şehit dul ve yetimlerin, 15 Temmuz gazilerinin meselelerini, acılarını, hak ve hukuklarını meclis kürsüsünden seslendirmesini beklemek hakkımız değil midir?

***

Andımız hakkında mahkeme kararının ardından ilk açıklamayı Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptı.

Usta, Milli Eğitim Bakanı’na seslendi. Mahkeme kararını derhal uygulayarak, bütün ilköğretim okullarında Andımız’ı tekrar okutmaya başlatmasını istedi.

Erhan Usta bu konuda şöyle dedi:

“Bazıları işine geldiği zaman ‘bağımsız yargı’ işine gelmediği zaman ‘mahkeme kararı yanlıştır’ ikiyüzlülüğünden vazgeçmelidir. Ülkemizi bölünmenin eşiğine getiren sözde çözüm süreci yanlışının artıkları bir bir ortadan kaldırılmalıdır. Bu yanlışlardan biri de Andımız’ın okutulmaması kararıydı. Çok şükür “yanlış mahkemeden dönmüştür.”

***

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, geçen hafta İYİ Parti’nin Emeklilikte Yaşa Takılanlar için komisyon kurulması önergesine CHP ve HDP ile birlikte, “EYT’lilerin sorunları beklemeye bırakılamaz. MHP olarak seçim beyannamemizde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin çözülmesi için bir taahhüdümüz vardı. Bu konunun TBMM içerisinde çözülmesinin önemli olduğunu belirtmek isterim” diyerek destek verdi.

***

Samsun Milletvekili Erhan Usta, Bahçeli’ye yakınlığıyla bilinen ve bağlılığıyla tanınan TÜRKAV Samsun Şube Başkanı Muharrem Yıldırım’ın görevden alınmasına sessiz kaldı.

Hatta sessiz kalarak destek vermiş de oldu.

Bu görevden alınma hadisesinden Bahçeli’nin haberinin olmadığı ve öğrenince Erhan Usta’yı şehrindeki teşkilatları iyi yönetememekle eleştirdiği öğrenildi.